Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken check – Aanrader bij het kopen van een auto

autohistorie De kenteken check is een van de meest populaire auto informatie tools van dit moment. Als je een auto wilt gaan kopen, dan is het verstandig om even het kenteken na te gaan. De gegevens van een voertuig worden namelijk allemaal geregistreerd. De gegevens die van een voertuig bekend zijn, worden allemaal bijgehouden door het RDW. Een kenteken check doe je dus aan de hand van RDW informatie.

Wat kan je allemaal te weten komen met een kenteken check?

Een kenteken opvragen levert je veel informatie op over een voertuig. Door een kenteken op te zoeken krijg je veel informatie over het autoverleden voertuig te zien. In principe kan iedereen in Nederland deze autohistorische informatie opvragen. In de eerste plaats krijg je met een kentekencheck informatie over het voertuig zelf. Een kenteken opvragen geeft je inzicht in de technische specificaties van een voertuig, ofwel de algemene voertuiggegevens. Op basis van deze voertuiggegevens kun je wegenbelasting berekenen en verzekeringspremie berekenen.

kenteken checkEen kenteken check geeft je echter meer auto informatie. Een kenteken controleren kan je namelijk tot het inzicht brengen dat een auto bijvoorbeeld in een ongeluk betrokken is geweest en daardoor niet meer de weg op mag. De autohistorie toont aan of een auto schade heeft gehad en waar deze schade zat. Een schadeauto slecht maken betekent veel winst voor de malafide handelaar. Wees dus alert en contoleer de auto op schadehistorie. Naast handel in schadeauto’s in het terugdraaien van tellerstanden ook enorme business. Raadpleeg de Nationale Auto Pas (NAP) en kom erachter of een auto tellerstand logisch is. Met de kentekencheck ontvang je een NAP certificaat wat aantoont bij welke tellerstanden de auto bij de NAP is gezien en wanneer dat was. Omdat er nog altijd veel wordt gefraudeerd met km standen is het verstandig van deze km check gebruik te maken. Alsof het nog niet erg genoeg is kan het ook zo zijn dat een voertuig gestolen is. Het kenteken opzoeken kan je op deze manier behoeden voor heling.

Voor wie is de informatie die je verkrijgt met een kenteken check beschikbaar?

Alles behalve persoonsgegevens zijn op te vragen met de kenteken check. In Nederland worden in de eerste plaats de technische specificaties van een voertuig geregistreerd. In de tweede plaats worden de gegevens van de eigenaar van een voertuig geregistreerd. Deze gegevens worden bijgehouden door het RDW. Een kenteken natrekken zal jou alleen de informatie over het voertuig zelf opleveren. De gegevens over de eigenaar zijn voorbehouden aan overheidsinstellingen. Denk bijvoorbeeld aan het CJIB.

Een kentekencheck: wat kost dat?

Een auto informatie check is in beginsel gratis. Dat wil zeggen dat de gegevens over een voertuig, het berekenen van de wegenbelasting en alle overige informatie die je met een kentekencheck van het RDW op kan vragen gratis is. Je kan zoveel kentekenchecks doen als je zelf wilt. Het kan zo zijn dat voor aanvullende checks, bijvoorbeeld een kenteken kilometercheck, of een kenteken schadecheck er een klein bedrag betaalt moet worden. Deze informatie is namelijk niet vrij beschikbaar.

Voor wie is een kentekencheck nu handig?

Een kentekencheck is handig voor mensen die een tweedehands auto willen kopen en even na willen gaan of alle specificaties wel kloppen met wat de verkoper zegt. Een gratis kentekencheck zou je ook nog wel eens kunnen behoeden voor heling. Maar ook als je bijvoorbeeld wilt weten wat je aan wegenbelasting af zou moeten dragen, dan kan een gratis kentekencheck je nog tot verrassende inzichten brengen. De gratis kentekencheck is tevens handig om te kijken hoeveel een auto in de verzekering en aan wegenbelasting kost.