Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Auto verkopen? Waarde en autohistorie op kenteken natrekken

autohistorieVeel mensen denken dat het achterhalen van de schadehistorie van een auto alleen interessant is bij het kopen van een auto, maar in feite kunnen ook verkopers van tweedehands auto’s gebruik maken van een kentekencheck om de autohistorie van hun voertuig op te zoeken. Zeker als de auto die je wil verkopen geen nieuw voertuig was toen jij deze auto zelf aanschafte en je geen duidelijk beeld hebt van de schadehistorie van een auto, is het verstandig om te kiezen voor auto historie natrekken. Door de auto historie van een voertuig na te trekken, kun je namelijk eenvoudig zien welke schade jouw voertuig in het verleden geleden heeft. Deze informatie kun je vervolgens gebruiken bij het verkopen van jouw auto, bijvoorbeeld om de potentiële kopers van de auto een duidelijk beeld te geven van de auto die je wil verkopen en om een schappelijke prijs voor de auto te bepalen. Wil je meer weten over schadehistorie auto opvragen bij het verkopen van een voertuig? Lees dan meer over dit onderwerp in dit artikel.

 

Hoe kan ik de autohistorie opzoeken?

Iedere keer als een auto naar een garage wordt gebracht, wordt hier een melding van gemaakt door de betreffende garage bij de RDW. De RDW verzamelt deze gegevens vervolgens in de database van het bedrijf, samen met andere gegevens van het voertuig. Hierbij kun je denken aan algemene voertuiggegevens, maar ook aan geregistreerde tellerstanden. Door de gegevens van de RDW op te vragen door middel van autohistorie opzoeken, kun je eenvoudig achterhalen of een auto schade heeft gehad en wat deze schade precies is geweest. Als je zelf schade hebt gemaakt in een auto weet je dit natuurlijk wel, maar als je de auto hebt overgekocht van een andere eigenaar en nooit op de hoogte bent gebracht van de autohistorie van het voertuig weet je niet of de auto schade heeft gehad in het verleden. Om de kopers van jouw auto een duidelijk beeld te geven van het voertuig dat je verkoopt en om een goede prijs te bepalen voor jouw voertuig, is het dan ook zeker verstandig om te kiezen voor schadehistorie auto opvragen. Hierdoor bevorder je niet alleen een eerlijke verkoop, maar weet je ook zeker dat je een eerlijke prijs voor jouw voertuig krijgt.

 

autoverleden natrekkenKortom: niet alleen als je een auto gaat kopen is het verstandig om de schadehistorie van een auto te controleren, maar ook als je een auto gaat verkopen kan dit interessant zijn. Door de schadehistorie van een auto te controleren bevorder je namelijk niet alleen een eerlijke en transparante verkoop, maar weet je bovendien zeker dat je een goed en eerlijk bedrag voor jouw voertuig krijgt.