Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken check

Kenteken check – RDW voertuiggegevens en veel meer!

autoschade checkDe kenteken check is de laatste jaren enorm in populariteit toegenomen. Daar waar je vroeger een rondje om de auto heen liep, luisterde wat de verkoper je vertelde, over de prijs discussieerde en vervolgens een proefrit maakte kunt u tegenwoordig nog veel meer. Of de prijs daadwerkelijk goed was wist u niet, want echt goed vergelijken was niet mogelijk. Had de auto schade gehad en is het hersteld, dan kwam u daar waarschijnlijk pas bij de eerste onderhoudsbeurt achter. Om nog maar te zwijgen over kilometerstandfraude. Het terugdraaien van kilometerstanden is tegenwoordig net zo gemakkelijk als vroeger, alleen vroeger was dit niet terug te vinden. U kunt wel stellen dat de kans op oplichting in de autobranche groot is. Dat is nu nog steeds, echter heeft het digitale tijdperk het wel een stukje moeilijker gemaakt voor fraudeurs. Digitalisering is hiermee duidelijk in het voordeel van de consument, die tegenwoordig online alle RDW kenteken gegevens kan achterhalen. Met de kenteken check hoeft u dus geen slachtoffer meer te worden van malafide schadeauto handel en kilometerfraude.

Waar wacht u nog op? Doe de kenteken check en maak gebruik van:

 1. Autoschade check – De autohistorie check geeft uinzicht in het autoverleden, zo kunt u opvragen of een auto schade heeft gehad. De autoschade check is inbegrepen aanvullende optie bij de kentekencheck en zal aanduiden of de auto in het verleden ernstige schade heeft gehad en op welke locaties de autoschade zich bevond. Op deze manier kunt u de herstelkwaliteit controleren en voorkomt u dat u een miskoop doet.
 2. NAP check – De online NAP check is tevens een inbegrepen optie binnen de kentekencheck. Door het doen van de NAP check controleert u in de Nationale Auto Pas (NAP) database of de tellerstand van de auto logisch is. U voert feitelijk een km stand check uit op basis van het kenteken en de door de verkoper opgegeven kilometerstand. Door het kenteken op te zoeken voorkomt u dat u een tweedehandsauto koopt met tellerstandfraude. Het enige wat u nodig heeft is het kenteken en de kilometerstand.
 3. Autohistorie check – Met de online autoshistorie check komt u alles te weten over het autoverleden van een bij de RDW geregistreerd voertuig. U kunt zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad, wanneer de auto voor het eerst op kenteken is gezet en sinds wanneer de huidige eigenaar de auto in zijn of haar bezit heeft. Verder kunt u opvragen wanneer de APK-keuring verloopt en wat de meest voorkomende gebreken zijn bij de APK-keuring. Alle informatie omtrent de schadehistorie van de auto kunt u met de online check bekijken.
 4. RDW database – U kunt ook gebruik maken van het Rijksdienst Wegverkeer (rdw) register. In dit register kunt u natrekken of een auto gestolen is, of de auto WA verzekerd is en wat de algemene voertuiggegevens zijn. Zo kunt u controleren of de auto die u voor u heeft ook wel bij het auto kenteken hoort. Hierdoor voorkomt u dat u wordt opgelicht door de huidige eigenaar. Met het kenteken kunt u opzoeken of de eigenaar te vertrouwen is.
 5. Autowaarde check – Het is mogelijk om de kentekencheck.info aan te vullen met een autowaarde bepaling. Op basis van deze waarde bepaling kunt u inschatten of de auto voor de juiste prijs wordt aangeboden of niet. De autowaarde informatie wordt dan ook voornamelijk gebruikt bij het versterken van de onderhandelingspositie.

 

Wat zijn de kosten voor het gebruiken van deze informatie

Om de km stand van een auto te controleren kan je de online kenteken check doen en de nap check. Met de kenteken check krijg je algemene informatie e.g. type auto, bouwjaar en het merk. Met de nap check kan je de voertuiggegevens die bekend zijn bij de RDW inzien waardoor je de kilometerstand bij het bijbehorende kenteken kan controleren. Het is ook mogelijk om een schade check te doen. De kenteken check is online gratis uit te voeren. De nap check en schade check van een auto zijn helaas niet gratis te controleren. Het rijksdienst wegverkeer beheert, controleert en verzamelt deze data. Wij zijn genoodzaakt om informatie omtrent de kilometerstand, schade en eigenaren van de auto’s op te vragen bij het RDW. Waardoor wij een kleine vergoeding vragen voor onze rapporten.

Hoe werkt een kenteken check

Met de kenteken check kunt u een RDW kenteken natrekken. Wanneer u op onze website bent beland heeft u ons waarschijnlijk via een zoekmachine gevonden op zoektermen als ‘autohistorie’, ‘kenteken natrekken’, ‘NAP’, ‘RDW’, of een ander nummerplaat gerelateerde zoekterm. Eenmaal op onze website kunt u het RDW kenteken invullen in de nummerplaat boven in beeld. Druk na het invullen van het kenteken op enter en wij leveren u RDW voertuiginformatie. Deze informatie doen wij opvragen bij onder andere de RDW, NAP en nog wat niet overheid gebonden informatiebronnen. Het mooie van onze kentekencheck is dat wij alle mogelijk opvraagbare informatie bundelen in een advies aankooprapport tegen een scherpe prijs. Tevens bieden wij een deels gratis kenteken check aan, die geeft u direct inzicht in alle algemene RDW kenteken gegevens als auto merk, model, type, bouwjaar, aantal eigenaren en geldigheid van de Algemene Periodieke Keuring (APK). Wanneer u meer autohistorische data opvraagt krijgt u direct inzicht in het schadeverleden, betrouwbaarheid van de kilometerstand, gedetailleerde auto waarde en tot slot een speciaal advies aankoopcijfer. Op basis van dit cijfer kunt u inschatten of het een goede deal is waarvoor u de auto kunt kopen.

Heeft de auto in het verleden schade gehad dan geeft het rapport aan waar de schade zich bevond en hoe ernstig deze was. autosloopEen schadeauto kan prima hersteld zijn, toch adviseren wij altijd om deze door een expert te laten nakijken. Elke willekeurige garage zet de auto zo voor u op de brug om deze te controleren. Dit kost u slechts een paar tientjes en zorgt ervoor dat u zekerweten een goede occasion aanschaft. Een alternatief voor het zelf regelen van een controle bij een garagebedrijf is de auto aankoopkeuring. Dit is een autokeuring waarbij de auto volledig wordt gecontroleert met als doel het bepalen of de auto een goede aankoop is. Toch blijft de basis voor het vinden van een goede auto een kentekencheck. De kenteken check geeft u direct inzicht in de betrouwbaarheid van de auto daarbij bespaart het ook veel tijd en brandstof. De check verdiend zich al snel terug door de bezuiniging op de niet verbruikte brandstof in geval van een slechte auto. Doe de check dus voordat u gaat bezichtigen en verklein de kans dat u voor niets heen en weer rijdt aanzienlijk.

Kenteken check absoluut handig!

Wij hoeven u niet uit te leggen dat de kenteken check nuttig is. Gebruik de RDW voertuiggegevens ten behoeve van uw onderhandeling en betaal nooit teveel voor een auto. Weet wat de autohistorie is en wat de auto echt waard is. Uiterlijk bedrog is verleden tijd, via kentekencheck.info weet u wat erachter schuilt en de verkoper zal volledig transparant moeten zijn. Bent u van plan een auto te kopen, een kenteken natrekken is dan onmisbaar. U hoeft niet eens direct een betaald kenteken opvraag te doen. Begin met een gratis kentekencheck en ga pas voor de betaalde versie wanneer u na de gratis kentekencheck nog steeds interesse hebt. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u te allen tijde contact met ons opnemen. Graag attenderen wij u er ook op dat er in onze blogs nuttige informatie te vinden is voor iedereen die op zoek is naar een occasion.

 

To do a VIN or Kenteken check anywhere else than the Netherlands, please visit our international VIN check site based in Canada. Vehiclecheck.ca provides all of the same vehicle history. ownership information and car data that this website does so you can be assured of the same quality service.

22 Jun , 2020,
admin
5 comments

5 Comments

 1. k.janssen June 17, 2016 at 8:46 am

  graag geschiedenis van de kenteken jt-366-t

  • admin July 13, 2016 at 9:24 am

   Beste,

   Vul het kenteken in en druk op enter of klik verder. U krijgt dan een gratis kentekencheck te zien en vanuit daar kunt u, indien nodig, extra informatie opvragen.

   Met vriendelijke groet,
   Autohistoriecheck.nl

 2. jh.kremer April 25, 2016 at 10:00 pm

  graag kentekencheck 27-TFB-1

 3. G Wermink November 9, 2015 at 5:52 pm

  18-JG-Vl kentekencheck

 4. andel April 15, 2015 at 4:35 pm

  Schade

Leave A Comment