Voer een chassisnummer controleren

Belgie Belgie - Duitsland Duitsland - Frankrijk Frankrijk - Oostenrijk Oostenrijk- Zwitserland Zwitserland - USA Verenigde staten (USA) - Hongarije Hongarije - tsjechie Tjechie
Second slide

Chassisnummer

Chassisnummer Checken

Elk voertuig heeft een uniek chassisnummer waarmee het kan worden geïdentificeerd. Het chassisnummer of het voertuigidentificatienummer (VIN nummer) is gegraveerd op een plaat die permanent aan het chassis van de auto is bevestigd. Het nummer is een combinatie van 17 tekens die meestal te vinden is in de buurt van de rechtervoorstoel, linkerruit of motorruimte. Tegenwoordig plaatsen autofabrikanten het chassisnummer op verschillende plaatsen voor verschillende modellen, dus het is altijd handig om te van tevoren te weten waar op uw voertuig het chassisnummer zich bevindt.

Wilt u de geschiedenis van een auto met een Duits kenteken bekijken? Dan zal een standaard kentekencontrole niet werken. U kunt de voertuighistorie echter controleren door middel van een chassisnummer check.

Waarom is een chassisnummercontrole belangrijk?Duitsland België en de VS vlaggen

Het importeren van auto’s uit Duitsland, België en de VS is zeer gebruikelijk omdat er veel kosten bespaart kunnen worden, vooral als het over de invoer van gebruikte auto’s gaat. Echter, als het gaat om autogeschiedenis, schade en de betrouwbaarheid van de koper, is het een stuk moeilijker om de geschiedenis van een ​​import auto te volgen dan van een Nederlandse auto. Dit betekent niet dat u het checken moet laten, omdat u door middel van een chassisnummer check wel inzicht in de geschiedenis van de auto kunt krijgen. Terwijl een chassisnummercontrole wordt uitgevoerd voor een geïmporteerd voertuig, doet een RDW kentekencheck hetzelfde werk voor Nederlandse voertuigen.

In Nederland worden zijn geïmporteerde auto’s vaak gemanipuleerd. Onderzoek toont aan dat meer dan 40% van alle geïmporteerde auto’s een teruggedraaide kilometerstand heeft en dat een deel van deze auto’s een ernstige schadegeschiedenis heeft. De meeste kwaadwillende autodealers begaan fraude met geïmporteerde auto’s omdat ze denken dat kopers de autogeschiedenis van een buitenlandse auto met ene nieuw registratienummer niet kunnen controleren. Gelukkig zien steeds meer Nederlanders in hoe belangrijk de chassisnummercontrole is bij het importeren van een auto.

Door middel van een chassisnummer vindt u een enorme hoeveelheid aan voertuiggegevens, waaronder:

• De schadehistorie
• Elke melding van autodiefstal
• Foto’s van de vorige autoschade (indien beschikbaar)
• Aantal vorige eigenaars
• Kilometertellerstanden

Met behulp van het chassisnummer krijgt u niet alleen toegang tot standaardgegevens zoals merk, type en bouwjaar van een auto, maar kunt u ook controleren of er in het verleden schade aan de auto is geweest en of groot onderhoud heeft plaatsgevonden.

Met een controle van het chassisnummer, leert u ook of de auto momenteel in een ander land als gestolen staat geregistreerd. Als dit het geval is, weet u meteen dat u de auto niet moet kopen. Bovendien kunt u, indien beschikbaar, ook toegang krijgen tot de foto’s van vroegere autoschade en informatie over kilometerregistratie uit binnen- en buitenland. Dit maakt het gemakkelijk om te controleren of de kilometerstand die door de verkoper wordt gegeven, juist is. Als de kilometerstand van de verkopende partij niet overeenkomt met de kilometerstand die afkomstig is van de chassisnummer check, is het verstandig om het voertuig niet te kopen. Ten slotte geeft een check van het chassisnummer ook informatie over de vorige auto eigenaars. Bij een kenteken check krijgt u alleen informatie over de eigenaren in Nederland. Wat nog meer? Welnu, de gegevens zijn direct beschikbaar voor iedereen die een auto uit een ander land wil importeren of gewoon benieuwd is naar de geschiedenis van een auto.

Dus, als u een auto importeert via een particulier of handelaar, dient u een gedetailleerd en eerlijk verslag van zijn schade- en onderhoudslogboek te ontvangen. De dealer moet immers weten dat deze informatie kan worden geraadpleegd en dat het geen enkele zin heeft de kopers aan het lijntje te houden. Als de verkopende partij geen antwoord geeft op vragen over het verleden van de auto, of als de dealer uw vragen afwijst en beweert dat er nooit problemen met de auto zijn geweest, is het absoluut noodzakelijk om een ​​chassisnummer check uit te voeren voordat de een auto koopt.

Voor welke landen werkt het checken van het chassisnummer?

U kunt het chassisnummer via de tool controleren voor de volgende landen – Denemarken, Duitsland, België, Spanje en de Verenigde Staten van Amerika. Als u informatie over een Nederlandse auto wilt hebben, is het eenvoudiger om een kentekencheck te doen via Kentekencheckonline.

Wat is het verschil tussen een chassischeck en een kentekencontrole?

Het grootste en belangrijkste verschil tussen een kenteken en een chassisnummer is dat een nummerplaat verandert kan worden. Een chassisnummer blijft altijd hetzelfde. Wanneer een voertuig in een ander land wordt geïmporteerd, krijgt het voertuig een nieuw kenteken, het is in feite specifiek voor het land waarin het voertuig is binnengekomen. Een chassisnummer alleen voertuig gebonden. Dit is ook de reden dat een kentekenplaat van een voertuig kan worden verwijderd en een chassisnummer niet. Het is daarom raadzaam om een ​​chassisnummercontrole uit te voeren (en niet alleen een kentekencheck) als u een tweedehands auto wilt kopen. Op deze manier ontvangt u alle informatie over mogelijke schade in het buitenland.

chassisnummer en nummerplaat

Controleer op geïmporteerde auto’s

Een check op basis van het chassisnummer wordt met name aanbevolen als het gaat om een ​​auto die uit het buitenland wordt geïmporteerd. chassisnummer locatieWanneer een auto van origine geen Nederlands kenteken heeft, is het mogelijk dat de informatie die is via een kentekencontrole verkregen is, niet compleet is. Als u weet of vermoedt dat een auto uit het buitenland is geïmporteerd, is het daarom altijd raadzaam om de schade- en onderhoudsgeschiedenis te controleren op basis van het chassisnummer. Vooral als een controle op kentekenplaat geen informatie geeft en het aannemelijk is dat er onderhoud heeft plaatsgevonden, bijvoorbeeld vanwege het bouwjaar van de auto, is een controle van het chassisnummer een logische volgende stap.

Op het moment dat een auto een Nederlands kenteken heeft, begint de auto op die kentekenplaat met een schone lei. Als u een kentekencheck doet, weet u vaak niet dat veel voertuiggegevens niet traceerbaar zijn. Het enige dat u kunt doen om uzelf te beschermen tegen oplichters, is het controleren van het chassisnummer. Door het invoeren van het chassisnummer verkrijgt u inzicht in de geschiedenis van de autoschade, de kilometerstand en de geschiedenis van de eigenaar. Het chassisnummer achterhalen? Controleer het kentekenbewijs of het voertuig zelf op het chassisnummer en voer de chassiscontrole uit. Op deze manier kunt u er zeker van zijn dat u niet wordt opgelicht.

Fraude met chassisnummer

Criminelen lichten het vaakst op met behulp van het chassisnummer. Het nummer is dan onleesbaar gemaakt, zodat niet meer kan worden bepaald welk voertuig de auto precies is. Dit gebeurt vaak wanneer gestolen auto’s met valse papieren worden verkocht. Als u een gebruikte auto gaat kopen en merkt dat het chassisnummer is verwijderd of onleesbaar is gemaakt, moet u alert zijn. Als de verkoper hier geen goede verklaring voor heeft, bestaat de kans dat het een gestolen voertuig is. Op basis van het kenteken kunt u dit controleren op de website van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Een gestolen auto is hier als zodanig geregistreerd. Er kan ook sprake zijn van fraude met de kilometerstand, die tijdens de APK keuring onder meer wordt doorgegeven aan de RDW. Als deze informatie niet overeenkomt met de kilometerstand op het dashboard, mag u ervan uitgaan dat er mee geknoeid is. Alle redenen om een auto niet te kopen.

Conclusie

Een chassisnummer is een identificatienummer van een voertuig. Het kan niet verwijderd of vervangen worden en dit betekent dus dat alle geschiedenis van de auto via het chassisnummer geregistreerd is. Bij het aanvragen en controleren van een chassisnummer kunt u eenvoudig de autogeschiedenis van de gebruikte auto ophalen. Dit geldt ook voor andere voertuigen, zoals motoren. Een chassisnummer check kan u helpen als u een auto uit het buitenland wilt importeren. Dus check een chassisnummer en koop een gebruikte auto die perfect bij u past!

 

 

 

19 Jun , 2020,
admin
No Comments