Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Een kenteken natrekken: niet alleen voor justitie mogelijk!

In films en series zie je wel dat agenten het kenteken natrekken. Aan de hand het RDW kenteken  kunnen agenten zien of een voertuig gestolen is. Wat veel mensen niet weten is dat zij ook zelf het RDW kenteken kunnen natrekken en zo onder andere kunnen zien of de auto als gestolen te boek staat. Er zijn echter nog meer gegevens die je kunt achterhalen door het natrekken van een kenteken.

Wat kan je allemaal te weten komen daar een kenteken na te trekken?

Alle voertuigen die op de openbare weg willen rijden, moeten geregistreerd zijn bij het RDW. Al deze voertuigen krijgen ook het RDW kenteken of nummerbord. Dit RDW kenteken kan door iedereen worden nagetrokken. Een kenteken natrekken levert je technische informatie over een auto op, denk aan het vermogen, de brandstof, het aantal deuren enzovoort.

Natrekken kenteken: is dat het enige?

kenteken natrekkenEen kenteken natrekken kan je veel meer informatie opleveren. Zo kan je zien of een auto als gestolen geregistreerd staat, of dat de auto bijvoorbeeld niet meer de weg op mag, omdat deze betrokken is geweest bij een ongeval. Deze informatie is erg handig als je een auto wilt gaan kopen. Instanties als de Nationale Auto Pas (NAP), Autoverleden en de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) zetten zich in voor het administreren van voertuiggegevens. De NAP houdt zich bezig met het bestrijden van kilometerteller fraude. De NAP koppelt auto tellerstanden aan het door de RDW verstrekte kenteken. Sinds dit jaar gaat deze informatievoorziening dan ook rechtstreeks vanuit de het RDW register. De RDW beheert alle voertuig en persoonsgegevens gebonden aan een voertuig. Ook dragen zij zorg voor toezicht op de veiligheid van voertuigen middels de APK keuring. In aanvulling op deze twee houdt autoverleden zich bezig met het registreren van autoschade. Een schadeauto wordt op basis van het RDW kenteken geregistreerd of op chassisnummer. Deze data is vervolgens voor iedereen opvraagbaar met een kenteken check.

Auto kopen: kenteken natrekken kan je meer opleveren!

Een auto kopen is natuurlijk leuk. Veel mensen kopen een tweedehands auto en bij veel mensen verloopt de transactie ook zonder problemen. Het probleem bij het kopen van een tweedehands auto is alleen dat je geen idee hebt van het autoverleden van een auto. Is de auto ooit eens betrokken geweest bij een ernstig ongeval, en klopt het aantal kilometers wel? Voornoemde vragen worden ook wel de autohistorie genoemd.

Aan de hand van het RDW kenteken de autohistorie checken!

Je kunt de autohistorie van een voertuig achterhalen op basis van het nummerbord. Mogelijk was je aan het zoeken naar enig verband tussen deze alinea’s Dat verband is er wel. Een kenteken natrekken kan je namelijk inzicht geven in het autoverleden. Kenteken natrekken wordt dan autohistorie checken. Dit werkt zo. Als een voertuig bij een RDW garage komt, dan wordt de kilometerstand opgeslagen. Als jij het RDW kenteken van een voertuig weet en aangeeft hoeveel kilometers de verkoper van een auto aangeeft, kun je kijken of dat klopt. Als hetzelfde voertuig namelijk eerder een hogere kilometerstand had, dan is er iets niet in de haak. Een kenteken check kan op soortgelijke wijze ook inzicht geven in de schadehistorie van een auto!