Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Gestolen auto’s kopen ?- Risico’s en methoden om te voorkomen

Het kopen van een tweedehands auto kan een lang en inspannend proces zijn. Maar wat nog frustrerender en duurder kan zijn, is achteraf vaststellen dat het een gestolen auto is. U zult er waarschijnlijk versteld van staan dat gestolen auto’s op een aantal verschillende manieren en locaties aan nietsvermoedende automobilisten kunnen worden verkocht. Weten hoe u uzelf kunt beschermen tegen oplichters die gestolen voertuigen verkopen, kan u duizenden euro’s en ontzettend veel stress besparen!

Gelukkig zijn er stappen die u kunt nemen om ervoor te zorgen dat u geen gestolen voertuig koopt. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u het VIN nummer kunt vinden op het voertuig dat u wilt kopen en ga na of het overeenkomt met het VIN nummer dat u ziet in de autopapieren. Maar heeft u uzelf ooit afgevraagd wat er gebeurt met alle gestolen auto’s? Terwijl sommige gestolen auto’s worden teruggevonden door politie en justitie, zijn er een paar andere plaatsen waar u auto zou kunnen eindigen als autodieven toeslaan.

1. Demontagezaak

Vaak is een voertuig meer waard in kleinere delen dan het als een geheel is, en autodieven kunnen een gestolen auto snel in contant geld veranderen door ze door een demontagezaak uit elkaar te laten halen. De monteurs in zulke zaken demonteren de gestolen auto en verkopen de onderdelen met winst. De motor, transmissie en het frame van de auto worden vaak gesloopt omdat ze voorzien zijn van de voertuiggegevens, zoals het chassisnummer- of voertuigidentificatienummer (VIN). De resterende componenten worden verkocht aan niets vermoedende bergingsbedrijven en monteurs.

2. Exporteren

Het verkopen en exporteren van gestolen voertuigen is zeer winstgevend en sommige goed georganiseerde autodieven verdienen veel geld door gestolen voertuigen naar havens te brengen en ze te exporteren.

3. Achterlaten

Het is vrij moeilijk om te voorspellen waar een auto terechtkomt als deze gestolen wordt. De dief zou de auto kunnen gebruiken voor een joyride of kunnen gebruiken om nog een misdaad te plegen. Als de autodief geen manier kan vinden om winst te maken met uw auto, bestaat de kans dat de auto achtergelaten of vernield wordt voordat de dieven naar hun volgende doelwit gaan.

4. Doorverkopen

Er is een grote kans dat uw gestolen auto doorverkocht wordt. Dit gebeurt vooral als u zich in de tweedehands automarkt begeeft. Veel kopers van tweedehands auto’s weten niet dat het mogelijk is om het VIN nummer te van een gestolen auto te vervangen met die van een legaal geregistreerd voertuig. Dit proces staat bekend als VIN-klonen en stelt autodieven in staat het ware auto verleden te verdoezelen en autodocumenten te vervalsen.

Hoe controleert u of u een gestolen auto koopt?

Als u op de markt bent om een ​​gebruikte auto te kopen, is het altijd raadzaam om bij een betrouwbare dealer een auto te kopen. Voordat u verder gaat met de aankoop, is het bovendien belangrijk om een ​​snelle autohistoriecheck met Kenteken uit te voeren om het risico van de aankoop van een gestolen auto te verminderen. Naast de diefstalgeschiedenis, krijgt u ook gedetailleerde voertuiginformatie over de kilometerstand van de auto, de schadegeschiedenis (indien van toepassing) en het aantal eigenaren dat de auto heeft gehad. Dit geeft u een extra mate van zekerheid wanneer u uw volgende auto gaat kopen.

Hoe kunt u een gestolen auto die te koop wordt aangeboden, spotten?

Het kan vrij eenvoudig zijn om een ​​gestolen auto die te koop wordt aangeboden, te spotten als u weet waar u op moet letten tijdens het autokopen. Is de verkoper betrouwbaar? Dat kan soms moeilijk te bepalen zijn, maar meestal kunt u dit zelf aanvoelen. Bent u op zoek om een ​​auto te kopen bij een gerenommeerd tweedehands autodealer of koopt u online? Kunt u een verkoper op internet vertrouwen? Veel auto’s worden online gekocht; het risico van het kopen van een gestolen voertuig is echter beduidend groter. U zult dus zeker wat onderzoek moeten doen.

Inspecteer het voertuig zelf en laat ook een monteur een kijkje nemen. U moet er altijd voor zorgen dat het chassisnummer op de auto gecontroleerd wordt en overeenkomt op elke locatie op de deur, het dashboard en de motor van de auto. Is het nummer gelijk aan die in de autopapieren? Dit is een snelle en eenvoudige manier om te controleren of het voertuig is gestolen. Als u nog steeds niet overtuigd bent, laat dan een kennis de auto voor u nalopen. Een niet-vooringenomen mening helpt altijd!

Gebruik het chassisnummer en kenteken voor een snelle kenteken check op RDWcheck.nl om te achterhalen of het voertuig als gestolen dan wel als illegaal is gemeld. Dit is een geweldig hulpmiddel om u te beschermen tegen het kopen van een gestolen voertuig. U krijgt een gedetailleerd overzicht van het auto verleden met details over elk klein aspect van het verleden van uw voertuig. U ziet meldingen over diefstal, total loss verklaringen, frame- en blikschade, ongevallenindicatoren en meer.

Wees voorbereid en doe onderzoek

U kunt niet op iemand anders vertrouwen als het gaat om het maken van slimme financiële beslissingen. Een autoverzekering beschermt u niet tegen de aanschaf van een gestolen voertuig, dus het is in uw eigen belang dat u onderzoek doet naar gebruikte auto’s voordat u een deal sluit.

1 Comment

  1. Stefan Dux November 22, 2019 at 11:29 am

    Een wijs advies hier – ik deed de geschiedeniscontrole en zorgde ervoor dat de auto die ik ging kopen niet was gestolen, dus een goede gemoedsrust.
    Bedankt,
    Stefan