Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken natrekken: wanneer interessant?

Het natrekken van het kenteken van een auto kan interessant zijn in diverse situaties. Wanneer het natrekken van een kenteken precies interessant is en waarom het juist goed is om op deze momenten het kenteken van een auto te controleren, leest u in dit artikel. Op basis van de informatie in dit artikel kunt u eenvoudig bepalen of het natrekken van het kenteken van een voertuig op dit moment interessant is voor u, of niet.

Kenteken natrekken bij het kopen van een auto

kenteken na checkenBij het kopen van een gloednieuwe auto is het niet nodig om het kenteken van de auto te controleren, maar bij het aanschaffen van een occasion is dit wel verstandig. Door het kenteken van een auto na te trekken krijgt u namelijk niet alleen een duidelijk beeld van de auto in kwestie door de vele RDW voertuiggegevens die u in kunt zien, maar kunt u ook eenvoudig bepalen of het aanschaffen van de auto in kwestie interessant is. Zo kunt u niet alleen algemene voertuiggegevens inzien na kenteken opvragen, maar kunt u ook informatie krijgen over de dagwaarde auto, de autogeschiedenis van een voertuig door middel van autogeschiedenis opzoeken en de tellerstand van een auto. Zeker autoverleden opzoeken en het controleren van de tellerstand zijn belangrijk bij het kopen van een occasion, omdat er vaak gelogen wordt over de autogeschiedenis van een voertuig en de tellerstand van een occasion teruggedraaid kan worden om de verkoopprijs op te schroeven.

Kenteken natrekken bij het verkopen van een auto

Niet alleen bij het kopen van een auto kunt u een kentekencheck RDW uitvoeren: ook bij het verkopen van uw eigen voertuig kan dit interessant zijn. Door een kentekencheck RDW uit te voeren krijgt u namelijk niet alleen inzicht in relevante kenteken informatie auto die u weer door kunt geven aan mogelijke kopers van uw auto, maar krijgt u ook inzicht in de dagwaarde van uw auto. Deze waarde auto RDW kunt u gemakkelijk gebruiken om een eerlijke verkoopprijs op te stellen voor uw auto, zodat u uw auto voor een goede prijs verkoopt.

Bij het opstellen van een advertentie voor het verkopen van uw auto heeft u veel baat bij het uitvoeren van een RDW kentekencheck. Door een RDW kentekencheck uit te voeren krijgt u namelijk niet alleen inzicht in relevante informatie die u in de advertentie kan zetten, maar krijgt u ook hulp bij het opstellen van een verkoopprijs in de vorm van een realistische dagwaarde van uw auto na autowaarde berekenen.

Kenteken natrekken bij het inruilen van een auto

Tot slot kunt u ook kiezen voor het uitvoeren van een kentekencheck RDW als u uw auto in wil ruilen. Ruilt u uw auto in, dan krijgt u van de garage of dealer waar u uw auto achterlaat namelijk altijd een specifieke inruilwaarde voor uw auto terug. Wilt u zeker weten dat deze inruilwaarde eerlijk is met oog op de waarde van uw auto? Dan kunt u een kentekencheck uitvoeren voor autogegevens opvragen via kenteken om te achterhalen wat de huidige waarde van uw auto is. Houd deze waarde in uw achterhoofd bij het opvragen van de inruilwaarde van uw auto en onderhandel eventueel als u het niet eens bent met de inruilwaarde van de auto. Is de inruilwaarde echt te laag met oog op de waarde van uw auto, dan kunt u naar een andere partij gaan om te kijken of u hier een betere inruilwaarde krijgt. NAP controleren is dus niet alleen verstandig bij het kopen of verkopen van uw auto, maar ook zeker bij het inruilen van uw auto voor een nieuw exemplaar bij de garage of dealer.