Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken opvragen – Bespaar jezelf vervelende verrassingen!

kenteken check voor autohistorieEen kenteken opvragen kan je een hoop ellende besparen. Zeker als je een occasion wilt gaan kopen, kan een kenteken check je voor veel verrassingen achteraf behoeden. Een kenteken opvragen is gemakkelijk en kan gewoon online. Vaak is standaard RDW voertuiginformatie gratis op te vragen. Voor informatie over autoschade, tellerstanden en belastingzaken moet je vaak wel betalen. Binnen no-time weet je meer van (toekomstige) auto dan je aan de buitenkant kunt zien. Benieuwd wat de kenteken check jou allemaal over een auto kan vertellen? Lees dan verder en kom erachter!

Een kenteken opvragen, wat houdt dat in?

Veel mensen willen een kenteken opvragen maar hebben niet echt een idee van wat dat nou daadwerkelijk inhoudt. Een voertuig met een Nederlands kenteken staat geregistreerd in het register van de RDW. In dit register staat de eigenaar van de auto, maar er staat ook precies omschreven om welk voertuig het gaat, de technische specificaties en of het voertuig geregistreerd staat als gestolen. Dit register is vrij online beschikbaar en een kenteken zoeken is dus heel gemakkelijk. Wel heb je te maken met de bescherming van persoonsgegevens, de RDW zal dus alleen kenteken gebonden informatie verstrekken over het voertuig en niet over de eigenaar. Persoonsgegevens zijn alleen voor de bezitter van het voertuig zelf te bekijken. Wil je inloggen om te zien wat er over jouw en je voertuighistorie bekend is? Log dan in bij de RDW met je DigiD login.

Opvraag kenteken, voor wie is dat?

Een kenteken opvragen wordt vooral gedaan door mensen die een tweedehands auto willen kopen. Een occassion kopen klinkt leuk en vaak is het dat ook. Toch kleven er wel wat risico’s aan. Een kenteken checken verkleint deze risico’s.

Een kenteken opzoeken verkleint in ieder geval op vervelende verrassingen van de fiscus. Het houden van een auto brengt immers met zich mee dat er motorrijtuigenbelasting betaald moet worden. Een kenteken opvragen geeft je snel de juiste specificaties, waardoor je eenvoudig de autobelasting kunt berekenen.

Kenteken check heeft nog een ander voordeel als je een occasion wilt gaan kopen. Een occasion kopen is leuk, en zeker als dit voor een mooie prijs kan. Het gevaar bestaat echter dat de auto gestolen is. Het kopen van een gestolen goed is ook een misdrijf, namelijk heling. Het bewuste kenteken zoeken in het RDW-register geeft je snel antwoord op de vraag of het voertuig als gestolen geregistreerd staat.

Een kenteken check biedt je meer voordelen!

Een kenteken opvragen kan ook uitgebreider. Het is ook mogelijk om een rapport over het autohistorie op te vragen. Zo kan je zien of het voertuig bij een ongeluk betrokken was en of het ernstige schade heeft gehad. Deze schade kan zo goed hersteld zijn, dat het niet meer zichtbaar is. Toch blijft het een gebrek, je moet natuurlijk voor jezelf uitmaken of je dat gebrek accepteert, maar het is wel prettig om te weten. Kortom: een occasion kopen is niet zonder risico’s, maar in het hele leven is niets zonder risico’s. Het doel is om de risico’s ze veel mogelijk te verkleinen. Een kenteken opvragen is een eenvoudige manier om de risico’s te verkleinden.