Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

RDW krijgt Keurmerk Privacy Auditproof

Op 12 februari 2014 kreeg de RDW het zogeheten Keurmerk Privacy Audit Proof. Dit keurmerk geeft aan dat de privacy van eigenaars van voertuigen bij de RDW in goede handen is, omdat de RDW de gegevens van deze eigenaars goed opslaat en niet verstrekt aan derden. Het lijkt misschien geen nieuwswaardig feit dat de RDW het Keurmerk Privacy Auditproof heeft ontvangen, maar omdat RDW het eerste Zelfstandig Bestuursorgaan (ZBO) is dat dit keurmerk krijgt, is het zeker geen onbelangrijk nieuws.

Geen zorgen over de privacy, ook niet bij checken autohistorie RDW

Privacy beschermtHet feit dat de RDW het Keurmerk Privacy Audit Proof heeft ontvangen, betekent dat de RDW voldoende maatregelen heeft genomen om de privacy van burgers te waarborgen volgens een onafhankelijke auditor. Zo voldoet de RDW aan de Wet bescherming persoonsgegevens en volgt de RDW de richlijnen van het College bescherming persoonsgegevens, ook bij het checken autohistorie RDW. Als consument weet je dus niet alleen zeker dat uw gegevens goed opgeslagen worden bij de RDW, maar heb je bovendien de garantie dat uw persoonlijke gegevens niet aan derden verstrekt worden. En hoewel vele eigenaren van voertuigen denken dat de RDW niet goed met hun privacy omgaat door het aanbieden van informatie over de autohistorie RDW, is dit dus niet waar. Bij het verstrekken van informatie over autohistorie RDW, wordt er namelijk nooit persoonlijke informatie vrijgegeven.

Vertrekken van informatie kan, schaden van privacy niet

Bij het uitvoeren van een check voor de autohistorie RDW geldt dat er wel informatie verstrekt kan worden, maar dat de privacy van eigenaren van voertuigen nooit geschaad mag worden. Dit betekent dat u bij het uitvoeren van een check voor autohistorie RDW wel inzicht krijgt in de gegevens van het betreffende voertuig dat u controleert, maar geen inzicht krijgt in de gegevens van de vorige eigenaren van dit voertuig. Bent u bijvoorbeeld van plan om een auto te kopen en wil u eerst een check uitvoeren om de autohistorie RDW te achterhalen, dan krijgt u nooit informatie over de personen die voor u eigenaar zijn geweest van het betreffende voertuig. Dit is niet alleen prettig voor de betreffende vorige eigenaren van een auto, maar ook voor uzelf. Zo hoeft u zich ook geen zorgen te maken dat andere mensen inzicht krijgen in uw gegevens bij het uitvoeren van een check autohistorie RDW, maar weet u zeker dat uw gegevens altijd beschermd blijven.