Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Een tweedehands auto kopen?Check Aantal eigenaren

Hoeveel eigenaren zijn te veel?

Als u geïnteresseerd bent in het kopen van een tweedehands auto, dan zult u waarschijnlijk de voorkeur geven aan een voertuig, met één eigenaar, dat in perfecte staat is gehouden. Helaas hebben niet veel mensen het geluk om zo’n tweedehands auto te vinden, vooral als het voertuig meer dan een paar jaar oud is. In dat geval moet je een compromis sluiten over een auto die twee eigenaars heeft gehad, of misschien zelfs drie of meer. Maar de belangrijke vraag hier is: hoeveel voormalige eigenaren zijn te veel eigenaren? En hoe kan je te weten komen of een auto meerdere eigenaren heeft gehad? Nou, wij hebben het antwoord!

Waarom één eigenaar?

Er zijn veel redenen waarom tweedehands auto’s met één eigenaar als warme broodjes verkopen en worden beschouwd als de schatten van de wereld van tweedehands voertuigen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn consistent onderhoud en degelijke rijgeschiedenis. Als iemand, bijvoorbeeld, een nieuwe auto kocht en deze bijna tien jaar gereden heeft, is de kans groot dat de auto gedurende dezelfde periode hetzelfde niveau zorg, onderhoud en rijstijl heeft gehad. Bij meerdere eigenaren kan een auto echter zijn blootgesteld aan verschillende soorten van onderhoud en een verscheidenheid aan verschillende rijstijlen, wat een negatieve invloed kan hebben op de betrouwbaarheid van de auto op de lange termijn.
Een andere, belangrijke reden waarom tweedehands auto’s met één eigenaar populair zijn, is dat de oorspronkelijke eigenaar, die de auto nieuw heeft gekocht, meer financiële middelen moest hebben om te besteden aan onderhoud en zorg dan een vierde eigenaar die de auto koopt wanneer deze al 15 jaar oud is en ongeveer € 3.000 kost.

 

Hoeveel eigenaren heeft een auto gehad?

Het belangrijkste onderdeel van het kopen van een tweedehands auto is het controleren van de autohistorie. Jaren geleden konden kopers een gebruikte auto alleen beoordelen door de mechanische staat ervan te inspecteren en door het dossier met serviceboeken van de eigenaar te bladeren. Maar proberen uit te vissen hoeveel eigenaars een voertuig had gehad, was niet altijd even gemakkelijk. Immers, wanneer u naar tweedehands auto’s kijkt, ziet een voertuig met één eigenaar en 200.000 mijl er waarschijnlijk niet slechter uit dan een voertuig met 4 eigenaars en dezelfde afgelegde afstand. Als er al verschillen zijn, zitten die misschien onder de motorkap.
Een van de beste manieren om achter het aantal eigenaren een tweedehands auto te komen, is door de onderhoudsboeken te raadplegen. Als deze boeken meerdere namen hebben, kunt u er zeker van zijn dat door de jaren heen meerdere personen het voertuig in eigendom hebben gehad. Een andere manier om zeker te weten wat de eigendomsgeschiedenis van een tweedehands voertuig is, is door middel van een voertuighistorierapport – dat registratiegegevens gebruikt om te achterhalen hoeveel eigenaars een voertuig heeft gehad. Voertuiggeschiedenisrapporten bieden een verbazingwekkende manier om de volledige en gedetailleerde geschiedenis van een tweedehands auto te bepalen en in de meeste gevallen is het dé manier voor iedereen die op zoek is naar een gedetailleerde blik in de historische gegevens van een auto.

 

De grote vraag: hoeveel eigenaren zijn te veel?

Nu gaat het om de allerbelangrijkste vraag: hoeveel eigenaars worden er bij het kopen van een tweedehands auto als ‘te’ veel beschouwd? Welnu, hier is geen eenduidig antwoord op te geven, maar wij geven de voorkeur aan auto’s met de minste eigenaren, omdat deze waarschijnlijk beter onderhouden en behouden zijn. Als de auto echter op de juiste manier onderhouden is, ondanks meerdere eigenaren, is er geen goede reden waarom u deze niet moet overgeven. Zoals hierboven besproken is, zijn er verschillende manieren om de onderhoudsstatus van een auto te verifiëren. U kunt het voertuig voor de aankoop door een monteur grondig laten inspecteren, een voertuighistoriecheck uitvoeren, of de onderhoudsgegevens van de tweedehands auto controleren. Hoewel u het aantal eigenaren moet meewegen wanneer u een gebruikte auto wilt kopen, moet dit niet het enige zijn waar u op focust. Naar onze mening speelt ook de mechanische conditie van de auto een zeer belangrijke rol bij het kopen van een tweedehands voertuig.
Een paar jaar geleden konden kopers alleen een gebruikte auto beoordelen door de mechanische staat ervan te inspecteren en soms door het dossier met serviceboeken van de eigenaar te raadplegen. Maar dankzij de verbeterde gegevensverzameling in combinatie met de kracht van het internet, kan de VIN onthullen of een tweedehands auto een goed verleden heeft, waardoor je vastberaden een koop kunt doen!