Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Tweedehands auto kopen: kenteken natrekken is een must!

kenteken natrekkenIedereen heeft tegenwoordig internet en kan een kenteken natrekken om de autohistorie te achterhalen. Als je een auto gaat kopen, dan wil je er alles aan doen om niet achteraf met vervelende verrassingen geconfronteerd te worden. Gelukkig is er een handig hulpmiddel wat je in staat stelt om verborgen gebreken te ondervangen. Een kenteken natrekken kan je veel ellende besparen. Hier lees je wat het natrekken van een kenteken inhoudt en wat jij er mee kunt doen!

Kenteken natrekken = autohistorie checken

De autohistorie van ieder voertuig dat in Nederland verkocht wordt, moet geregistreerd staan. Als een voertuig in Nederland geregistreerd is krijgt het een RDW kenteken. Aanmelding en registratie vindt plaats in het landelijke register van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Dit RDW kenteken is handig voor Justitie, dan weten ze waar ze de boetes heen moeten sturen, maar ook voor jou als je achter het autoverleden van je nieuwe auto wilt komen.

Natrekken van een kenteken betekent verschillende dingen. In de eerste plaats kan je door het natrekken van een kenteken achter de technische specificaties van een voertuig komen.Deze zijn ook wel bekent onder de naam RDW voertuiggegevens. Dit zijn alle gegevens die op het kentekenbewijs staan plus alle bij de RDW geregistreerde specificaties en eigenschappen. Dat is handig, maar een kenteken natrekken levert je meer informatie op.

Het RDW kenteken wijst je op verborgen gebreken

kenteken checkDe Rijksdienst voor het Wegverkeer is de organisatie die deze gegevens bijhoudt. Misschien ben je matig geïnteresseerd in de technische staat van een voertuig, wel kan je door het kenteken na te trekken achter de juridische staat van een auto kopen. Niemand wil immers een gestolen auto kopen en zich schuldig maken aan heling.

Kenteken natrekken kan je ook helpen aan de schadehistorie

Een auto kopen is leuk, maar je wilt natuurlijk geen schadeauto kopen. Je zoekt dus naar een goede auto. Sommige tweedehands auto’s zien er goed uit, maar hebben wel ernstige schade gehad, al is deze vakkundig gerepareerd. Toch kan het goed zijn om het schadeverleden van een auto te checken. Sommige auto’s, hoe goed ze ook gerepareerd zijn, gaan op een gegeven moment toch weer gebreken vertonen. Een tweedehands auto kopen doe je dan ook eigenlijk niet zonder de autohistorie te checken.

NAP kenteken check voor tellerstand

Met de NAP check kun je op basis van het kenteken natrekken of de tellerstand van een auto klopt. De Nationale Auto Pas (NAP) registreert sinds 1991 alle kilometerstanden in Nederland en bieden deze gegevens aan in een kenteken check. Ze weten niet hoeveel kilometer er vandaag de dag op een teller staat maar kunnen wel zeggen of de tellerstand logisch is of niet. Dit doen ze door te controleren of de tellerstand logischerwijze is toegenomen ten opzichte van de de laatste keer dat deze op controle was. Zo heb je snel een indicatie of dat het eerlijke auto is. Tellerfraude is namelijk een van de meest veelvoorkomende vormen van fraude die er is.

Hoe geeft een kenteken check inzicht in de autohistorie?

Veel garages zijn RDW-gecertificeerd dragen bij aan het inzichtelijk maken van de autohistorie. Deze garages slaan informatie over schade aan een voertuig op in een database. Aan de hand van het RDW kenteken is de schadehistorie van een auto te checken. Door zo’n rapport op te vragen kan je tot de conclusie komen dat deze auto niets voor jou is, of een lagere koopprijs bedingen. Een auto met een schadeverleden hoeft niet direct slecht te zijn, maar het heeft wel invloed op de prijs.

Alternatief? Private lease neemt alle risico’s weg. Wil je meer weten? Lees alles over private lease op privateleaseaanbieders.nl.