Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Wat is een kentekencheck?

kenteken checkVandaag een uitgebreide introductie over de kenteken check voor autohistorie natrekken. Veel mensen weten niet dat een kenteken niet alleen verplicht is, maar dat je aan de hand van een kenteken ook veel informatie te weten kunt komen. Het is niet alleen voor de politie mogelijk om een kenteken na te trekken, maar ook jij als burger kunt een kenteken opvragen. Het doen van een kentekencheck legaal en vaak zelfs gratis. In het bijzonder voertuig technische informatie

Wat kom je te weten als je een kenteken met de kentekencheck gaat controleren?

In Nederland wordt de informatie over een voertuig geregistreerd door de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Deze informatie bestaat uit twee delen. In de eerste plaats heb je de informatie over het voertuig zelf. De technische specificaties van een voertuig. Deze informatie is voor iedereen openbaar en kan geraadpleegd worden door een kentekencheck bij het RDW. Een kenteken opzoeken kan ook grondiger. Bijvoorbeeld als je wilt weten van wie een bepaald voertuig is. Deze informatie is echter niet openbaar, het zou immers de privacy van veel mensen aantasten als aan de hand van een kenteken check hun woonplaats en adres openbaar werd.

Waarom zou je dan een kenteken opzoeken?

Een kenteken controleren doe je om een aantal redenen. In de eerste plaats kan je er belang bij hebben om eens na te gaan of de technische specificaties van een voertuig wel kloppen. Een kentekencheck zorgt ervoor dat je weet wat de officiële technische specificaties van een voertuig zijn. Dit is handig als je bijvoorbeeld een tweedehands auto wilt gaan kopen. Door een kenteken te controleren kom je er achter of de verkoper wel de waarheid spreekt. Zo kun je zien wanneer de laatste eigenaar het voertuig op naam heeft gezet. De autohistorie check toont aan of een auto origineel Nederlands is of is geïmporteerd. Bij een import auto wordt ook de datum invoering gemeld. Recente invoering van een auto kan invloed hebben op de gegevens bij de NAP. Deze registreren namelijk alleen in Nederland kilometerstanden.

Een auto informatie check levert je echter meer informatie op…

De politie kan een kenteken opvragen en zo nagaan of een voertuig gestolen is, maar dat kan jij ook. Aan de hand van een gratis kentekencheck kan je zien of een voertuig gestolen is. Zo wordt je mogelijk behoed voor heling en bespaar je jezelf een hoop ellende.

kentekencheckEen kentekencheck geeft je nog een ander hulpmiddel. Aan de hand van het kenteken komt er veel informatie over een voertuig naar boven. Door een kentekencheck te doen, doe je eigenlijk ook een auto informatie check. Aan de hand van deze informatie kan je heel gemakkelijk berekenen hoeveel wegenbelasting jij moet gaan betalen. Dat is wel handig om van tevoren te weten. Een RDW kentekencheck biedt je dus voldoende informatie als je een auto aan wilt gaan schaffen.