Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Word geen slachtoffer van fraude – RDW tellercheck

RDW tellercheckIn alle branches en markten waar geld te verdienen valt, geldt dat er ook altijd enkele rotte appels actief zijn. Deze rotte appels proberen niet op eerlijke wijze geld te verdienen, maar willen hun vermogen alleen maar vergroten door op slinkse wijze geld binnen te halen. Helaas zijn er ook in de autobranche vele slinkse verkopers actief. Deze verkopers geven geen eerlijke informatie over de producten die zij verkopen, maar manipuleren informatie om auto’s voor een hogere prijs de deur uit te doen. Om deze frauduleuze verkopers te stoppen en ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk slachtoffers van fraude zijn, heeft RDW de RDW tellercheck geïntroduceerd. Meer over deze tellercheck, leest u op deze pagina.

Tellerfraude: de nummer één fraude in de autobranche

auto fraudeEén van de populairste manieren om fraude te plegen, is het manipuleren van de tellerstand van een auto. Dit wil zeggen dat de tellerstand van een tweedehands auto zodanig wordt teruggedraaid, dat het lijkt of de betreffende auto slechts weinig kilometer heeft gereden en dus zo goed als nieuw lijkt. U koopt deze auto dan ook in de veronderstelling dat de auto nauwelijks gereden heeft, maar dit is dus niet het geval. Om te voorkomen dat u op deze manier opgelicht wordt en dus te veel betaalt voor een tweedehands auto, kunt u de tellerstand van uw potentiële auto controleren door middel van de RDW tellercheck.

1 januari 2014: tellerstanden worden beheerd door het RDW

Sinds 1 januari 2014 worden de tellerstanden van personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen tot 3500 kilo beheerd door het RDW in samenwerking met het NAP. Wilt u een RDW tellercheck uitvoeren, dan raadpleegt u simpelweg de beschikbare gegevens van de RDW om te controleren of de tellerstand in een auto klopt. En omdat het terugdraaien van de tellerstand en het adverteren over het terugdraaien van de tellerstand in een auto sinds 1 januari 2014 verboden is, kunt u na het achterhalen van fraude aangifte doen om de frauduleuze verkoper te stoppen. Op deze manier voorkomt u niet alleen dat u zelf slachtoffer wordt van fraude door de RDW tellercheck uit te voeren, maar zorgt u er ook voor dat andere kopers geen slachtoffer worden van fraude met de tellerstand. De RDW tellercheck moet op de lange termijn dan ook de markt voor tweedehands auto’s opschonen, waarbij frauduleuze verkopers gestraft worden en het aantal slachtoffers van fraude steeds minder wordt.