Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

De RDW check als wapen tegen tellerfraude

De RDW check is één van de makkelijkste manieren om je te wapenen tegen tellerfraude. Tellerfraude is in Nederland de meest voorkomende fraude bij de verkoop van tweedehands auto’s. Dat is ook niet zo gek. De waarde van een tweedehands auto wordt voor een groot gedeelte bepaald door de hoeveelheid kilometers die zo’n auto gelopen heeft. Het is namelijk totaal niet moeilijk om de kilometerteller terug te draaien. De RDW check helpt je om deze fraude tegen te gaan. De RDW check maakt gebruik van de gegevens die door RDW garages zijn opgegeven. In dit artikel lees je hoe je met de RDW kenteken check tellerfraude tegen kunt gaan en volledig inzicht in de autohistorie kunt krijgen.

Wat is tellerfraude?

autohistorieBijna iedereen die een tweedehands auto ziet zal gaan kijken naar hoeveel kilometer een auto heeft gereden. Het is namelijk logisch om te verwachten dat een auto die 100.000 kilometer heeft gereden minder onderhoud nodig zal hebben dan een auto die 400.000 kilometer gereden heeft. De kilometerstand is eenvoudig af te lezen van de kilometerteller. Het nadeel is alleen dat de stand op de kilometerteller met een schroevendraaier terug te draaien is. Gelukkig kun je aan de hand van het RDW kenteken controleren of de kilometerstand wel oploopt.

De RDW check: hoe werkt die?

Als een auto bij een garage komt dan wordt er onderhoud aan zo’n auto gepleegd. Er zijn ook garages die aangesloten zijn bij de RDW. Deze garages doen iets meer. Zij onderhouden een auto niet alleen, maar slaan ook wat gegevens van de auto op in de database van stichting Nationale Auto Pas.

Als je het RDW kenteken hebt kan je  het kenteken zoeken in de RDW online database. Je moet dan het RDW kenteken invullen en de kilometerstand die de auto volgens jou moet hebben. Uit de kenteken check blijkt dan af de tellerstand oploopt, of dat de tellerstand afloopt. In het laatste geval is er iets geks aan de hand. Uit de RDW online kentekencheck zou moeten blijken dat de kilometerstand afloopt. Het kan namelijk niet zo zijn dat een auto bij een RDW garage 120.000 kilometer op de teller heeft en een paar maanden later 20.000 kilometer minder. Het kenteken zoeken in de database van Nationale Auto Pas, die door de RDW beheert wordt, kan je op deze manier ervoor behoeden het slachtoffer van tellerfraude te worden.

1 Comment

  1. U.raghoenath February 24, 2016 at 5:07 pm

    Slachtoffer met km teller wat moet ik doen