Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Een auto aanschaffen – Dat kan lastig zijn!

auto aanschaffenEen auto aanschaffen is niet zo gemakkelijk als het lijkt, het gaat vaak om veel geld en er is veel keuze. Het aanbod aan modellen en uitvoeringen van de diverse automerken is immens. Dit maakt het alleen maar moeilijker een goede wagen te vinden. Ook al weet je ongeveer wat je wilt hebben dan nog is het aanbod gigantisch. Neem bijvoorbeeld een ‘boodschappenauto’, dan zou je denken ‘gewoon een kleine auto uitzoeken’, maar zo gemakkelijk is het niet. Het is namelijk zo dat bijna iedere autofabrikant een kleine auto voor stadsverkeer en de boodschappen aanbiedt. Goed, je weet inmiddels welke auto je wilt. Dan loop je tegen de volgende keuze aan, namelijk de vraag ‘hoe oud of hoe jong’ mag de auto zijn en welke kilometerstand is voor jou acceptabel. Deze laatste twee spelen een belangrijke rol in de dagwaarde auto bepaling en dus ook je budget.

 

Zoek online naar auto reviews

Omdat het lastig kan zijn een goede auto te vinden is het handig het internet te gebruiken. Natuurlijk kun je zelf wel beoordelen of je auto mooi vindt en of de prijs binnen jouw budget past. Je weet dan echter nog weinig over het comfort en de prestaties van een wagen. Hier kun je achter komen door de auto na te trekken op het internet. Je kan op zoek gaan naar expert reviews en beoordelingen en kijken hoe consumenten hierop reageren. Deze experts bloggen vaak op erkende auto blogs of hebben een eigen videokanaal. Zo ook heeft de ANWB een videokanaal waar zij regelmatig nieuwe auto testen tonen. Enorm handig voor jou, want de experts van bijvoorbeeld de ANWB kunnen je goed adviseren waar je op moet letten bij aanschaf van een specifiek merk/model auto. Let wel op, deze aandachtspunten kunnen per bouwjaar sterkt variëren. Het bouwjaar is dus essentieel om te vermelden.

 

Droomauto volledig natrekken

Stel je hebt een prachtige wagen gevonden. Alles toont aan dat dit een prima aankoop is binnen jouw budget. Dan wil je ook goede koop doen, want de kat in de zak kopen daar doe je het niet voor. Je kunt je kansen op een goede aankoop vergroten door een auto van een betrouwbare verkoper te kopen. Dit weet je vooraf echter nooit. Koop je een occasion bij een autodealer dan is die kans wel groter. Toch dien je deze dealer ook even goed te controleren, want ook hierover is altijd wel wat bekent op internet. De auto zelf kun je het best natrekken met de kenteken check. Hierdoor krijg je volledig inzicht in de autohistorie. Lees ook ons artikel over schadeauto herkenning en voorkom dat je wordt opgelicht.