Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Gaat u een auto kopen? Eerst autogeschiedenis opvragen

Steeds meer Nederlanders kiezen bij het kopen van een auto voor een tweedehands auto. Dit is een goede ontwikkeling, zeker omdat er nu minder auto’s stil komen te staan en niet meer gebruikt worden, maar het kopen van een tweedehands auto brengt helaas ook enkele risico’s met zich mee. Welke risico’s dit zijn en hoe u kunt voorkomen dat u benadeeld wordt bij het kopen van een tweedehands auto, leest u in dit artikel.

De risico’s van het aanschaffen van een tweedehands auto

Auto schade geledenHet kopen van een tweedehands auto is helaas niet geheel zonder risico. Zo loopt u niet alleen het risico dat u een auto koopt met een teruggedraaide tellerstand, maar heeft u bovendien kans dat uw auto mankementen bevat die u in eerste instantie niet heeft opgemerkt. Dit komt omdat garages en particulieren auto-eigenaren vaak niet happig zijn om u meer informatie te geven over de geleden schade van een auto, maar bovendien slim zijn in het verbloemen van de geleden autoschade. Zo is het dan ook zeker mogelijk dat u een ogenschijnlijke perfecte auto koopt, maar na enkele uurtjes rijden ineens mankementen ontdekt.

Start altijd met autogeschiedenis opvragen

Autogeschiedenis opvragenOm te voorkomen dat u een auto koopt met allerlei verborgen mankementen, kunt u natuurlijk aan de verkoper vragen wat de historie van een auto is. Helaas is de kans dat de verkoper u alles vertelt over de geschiedenis van een auto, erg klein. Dit komt niet alleen omdat verkopers vaak niet alles weten, maar ook omdat verkopers niet alles aan u willen vertellen, om zo meer geld voor hun auto te krijgen. Om te voorkomen dat u belangrijke mankementen over het hoofd ziet bij het kopen van een auto, wordt dan ook aangeraden om te starten met autogeschiedenis opvragen. Het autogeschiedenis opvragen is een belangrijke stap, die u altijd uitvoert vóór u een auto koopt. Door te kiezen voor autogeschiedenis opvragen krijgt u namelijk in enkele minuten een duidelijk overzicht van de geschiedenis van uw auto, zonder dat hier de informatie van een verkoper aan te pas hoeft te komen. Op deze manier heeft u niet alleen beter inzicht in de geschiedenis van een auto om een beter keuze te maken, maar kunt u bovendien uw onderhandelingspositie verbeteren na het autogeschiedenis opvragen. Ziet u bijvoorbeeld na het autogeschiedenis opvragen dat de auto die u wilt kopen een groot ongeluk heeft gehad in 2005, dan kunt u deze informatie gebruiken om de prijs van uw auto naar beneden te krijgen. Kies daarom altijd eerst voor autogeschiedenis opvragen en koop dan pas een auto.

2 Comments

 1. Ton April 24, 2016 at 8:56 am

  Ik wil zoveel mogelijk weten over deze auto

  • admin July 13, 2016 at 9:26 am

   Dan is de autohistoriecheck de juiste keuze! Doe de kenteken check en kom alles te weten over het verleden van de auto.

   Autohistoriecheck.nl