Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

3 redenen om een kenteken check te doen

kenteken checkAls je een auto gaat kopen dan ga je natuurlijk kijken. Je maakt een proefrit en je kijkt of de auto je goed bevalt. Dat is natuurlijk logisch. Wat veel mensen niet weten is dat je ook een kenteken check kunt doen. Een kenteken check is een online controle van het kenteken. Een kenteken check kun je op een aantal punten doen, in dit artikel krijg je drie goede redenen om een kenteken check te doen.

1: Check of de gegevens wel kloppen!

Als je niet heel veel verstand van auto’s hebt dan kan het kenteken checken verstandig zijn. Door een kenteken check te doen krijg je direct inzicht in de specificaties die een auto heeft. Het kenteken natrekken geeft je dus de mogelijkheid om de technische specificaties van een auto te controleren. Het kenteken opzoeken in het RDW register zou je dus tot het inzicht kunnen brengen dat een auto net wat minder pk’s heeft, dan de verkoper je wil laten geloven. Het gebeurt ook nog wel eens dat een auto met meer specificaties wordt aangeboden dan er daadwerkelijk op zit. Het nummerplaat checken laat je zien welke uitvoering het betreft en hiermee kun je controleren welke specificaties er op het voertuig zitten.

2: Het kenteken natrekken in de zoektocht naar verborgen gebreken

kenteken checkAls je een auto gaat kopen ken je natuurlijk niet het hele verleden van zo’n auto. Het is heel goed mogelijk dat een auto in het verleden ernstige schade heeft gehad, maar dat deze zo goed is hersteld dat je er niet van ziet Het kenteken opvragen kan dan een middel zijn om achter het schadeverleden van een auto te komen. Natuurlijk is het niet zo dat een auto met een schadeverleden direct een slechte auto is, maar het is wel prettig om dit te weten. Een ex-schadeauto zorgt er soms voor dat je meer onderhoud aan een auto moet plegen. Het kenteken checken zorgt ervoor dat je in de eerste plaats weet of je met een schadeauto te maken hebt, en in de tweede plaats kan je alerter zijn op kleine gebreken die je anders waarschijnlijk over het hoofd zou zien.

3: Voorkom dat je het slachtoffer wordt van tellerfraude!

autohistorieDe meest voorkomende fraude in Nederland is de zogenaamde tellerfraude. De verkoper van een auto draait simpelweg de kilometerteller iets terug. Door dit te doen lijkt het alsof de auto minder kilometers heeft gelopen en lijkt het dus alsof de auto meer waard is. Het vervelende van kilometerfraude is dat deze bijna niet op te sporen is. Door een RDW check te doen kun je deze fraude achter wel aan het licht brengen!