Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Handig met auto’s? Kies voor schade auto kopen

schade auto kopenHeb je een nieuwe auto nodig, ben je handig met auto’s en vind je het leuk om een nieuw project te starten? Dan kun je ervoor kiezen om geen standaard occasion aan te schaffen, maar juist een schadeauto in huis te halen. Een schadeauto is een afgekeurde auto die voor een lagere prijs verkocht wordt dan een standaard occasion, omdat de auto zonder reparaties de weg niet meer op mag of kan. Een auto wordt officieel tot de noemer schadeauto’s genoemd als de auto schade heeft van 1500 euro of meer, dus als je een auto met schade aanschaft weet je zeker dat je even aan het klussen bent. Vind je het leuk om met een nieuw project te starten en houd je wel van een uitdaging? Dan is schade auto kopen zeker een aanrader. Schadeauto’s zijn niet alleen kommer en kwijl maar kunnen ook fun zijn wanneer je handig en eerlijk bent.

 

Waarom een schadeauto aanschaffen?

Kies je voor schade auto kopen, dan profiteer je van twee voordelen. Ten eerste is het aanschaffen van een beschadigde auto voor velen een hobby, aangezien het klussen aan deze auto wordt gezien als een leuke activiteit. Vind jij het ook leuk om te klussen aan een auto en heb je hier veel verstand van? Dan past het aanschaffen van een beschadigde auto helemaal bij jouw hobby.

Een ander voordeel van het aanschaffen van een afgekeurde auto, is het feit dat deze auto’s veel goedkoper zijn dan auto’s zonder schade of met minder schade. Je schaft dus niet alleen een nieuw hobbyproject aan als je een afgekeurde auto koopt, maar bespaart ook een hoop geld als je voor een afgekeurde auto kiest.

 

Waar moet je op letten bij het kopen van een schadeauto?

auto schade reparerenDe ernst van de schade bepaalt de prijs. Hoe ernstiger de schade hoe goedkoper de auto in verhouding ten opzichte van de auto dagwaarde zal zijn. De dagwaarde wordt berekent op basis van RDW koerslijsten en de kilometerstand. Het is wel verstandig de tellerstand te controleren voordat je de auto koopt, de km stand wordt regelmatig teruggedraaid bij schadeauto’s. De meeste schadeauto’s mogen wettelijk gezien na reparatie gewoon weer de weg op. In geval van zeer ernstige schade kan een kentekendeel in beslag worden genomen en krijgt de auto een Wacht Op Kenteken (WOK) melding. De auto moet dan na reparatie opnieuw bij de RDW gekeurd worden. Zo’n auto kopen is dus meer werk dan een auto kopen zonder WOK melding. Doe de schadecheck en controleer of de schadeauto geregisteerd staat en of de schadeautohandelaar je eerlijk informatie geeft over de gebreken.

 

Tip: schade controleren met een schade check

Bij het aanschaffen van een afgekeurde auto, zijn verkopers verplicht om de exacte schade aan deze auto te vermelden. Twijfel je of de verkoper wel eerlijk is over de schade van een auto? Dan kun je de claims van de verkoper controleren door een schade check uit te voeren. Voer je een kenteken schade check gratis uit, dan kun je eenvoudig controleren wat de schadehistorie van een voertuig is en of de claims van de verkoper met betrekking tot de schade van het voertuig wel kloppen. Niet alle schade is te herkennen, dus het uitvoeren van een RDW check voor het aanschaffen van een afgekeurde auto is zeker een aanrader. Want hoewel je van een uitdaging houdt en graag sleutelt aan een auto, wil je natuurlijk geen auto aanschaffen die eigenlijk niet meer te repareren is.

 

Schadeauto verkopen?

Heb je een schadeauto gekocht, opgeknapt en er plezier van gehad maar ben je nu toe aan wat nieuws? Dan wil je de auto natuurlijk verkopen of inruilen. Het belangrijkste hierbij is een eerlijk verhaal en goede auto. Vertel mensen hoe het zit en zet in op een lagere prijs. Laat eventueel foto’s zien van het reparatieproject en toon bonnen van onderdelen zodat mensen weten dat de auto goed herstelt is.

2 Comments

 1. Sharif November 13, 2015 at 2:08 am

  Zou graag de exacte schadevergoeding van deze auto weten en of de kilometerslang wel klopt

  • admin November 27, 2015 at 1:19 pm

   Beste Sharif,

   Dat kun je hier nakijken

   Gr,