Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Tellerstand historie opvragen: de voordelen

autohistorie checken km standBen je van plan om een occasion aan te schaffen? Onderteken dan niet direct het contract en betaal niet direct de factuur, want voor je een occasion aanschaft is het verstandig om te kiezen voor tellerstand historie opvragen. Het opvragen van de tellerstand historie van een auto geeft je alle informatie over de geregistreerde tellerstanden van de betreffende occasion, zodat je eenvoudig kan zien of de tellerstand van de betreffende auto die je wil kopen ooit is teruggedraaid. Twijfel je of het opvragen van de tellerstand historie van een occasion interessant is voor jou? Lees in dit artikel dan drie voordelen van tellerstand historie opvragen.

 

Voordeel 1: fraude met de tellerstand wordt direct herkend

Als je de tellerstand historie van een auto opvraagt, kun je direct zien wat de km stand van een specifieke auto door de jaren heen is geweest. Zie je dat de tellerstand van de auto die je wil kopen in 2009 hoger was dan in 2012? Dan is dit natuurlijk niet erg logisch en is de kans groot dat de kilometertellerstand van jouw potentiële occasion teruggedraaid is. Tellerstand fraude, die zonder de NAP check verborgen was gebleven, is dus eenvoudig aan het licht te brengen door middel van NAP controleren. De Nationale Auto Pas (NAP) heeft per januarie 2014 haar database overgedragen aan de RDW. Hiermee is er na ruim 23 jaar (sinds 1991) een einde gekomen aan het tijdperk waarin de NAP alle tellerstanden registreerd, nu de RDW de database heeft overgenomen en bijhoudt worden nog meer autotellerstanden geregistreerd en kun je er vanuit gaan dat bijna alle tellerstanden geregistreerd staan. Je herkent tellerfraude direct met een nog grotere betrouwbaarheid dankzijn de NAP RDW database integratie.

 

Voordeel 2: onderhandelen over de prijs na NAP controleren

Daarnaast heb je meer onderhandelingsmogelijkheden als je hebt gekozen voor NAP controleren en na de Napcheck is gebleken dat de tellerstand van de auto die je wil kopen niet klopt. Heb je bijvoorbeeld gezien dat de tellerstand in 2009 hoger was dan de tellerstand in 2012? Dan kun je de verkoper confronteren met dit feit en opnieuw onderhandelen over de prijs. De verkoper van de auto moet de prijs in dit geval wel verlagen, want de autohistorie RDW zegt simpelweg dat de tellerstand van de auto niet klopt. Je moet jezelf wel afvragen of je de auto nog moet willen kopen. Kom je er te laat achter dat de tellerstand is teruggedraaid dan kun je aangifte doen en de verkoper rechtelijk dwingen de auto terug te nemen. Tellerstand terugdraaien is strafbaar, koop je een auto met teruggedraaide teller dan is het belangrijk het km verloop weer in logische staat terug te brengen.

 

Voordeel 3: kleine investering, grote gevolgen

Tot sauto tellerstand controlerenlot kost km stand controleren slechts weinig geld. Voor een klein bedrag kun je de autohistorie RDW van een auto eenvoudig controleren, waarbij je direct kan zien of de tellerstand van een auto juist is. En omdat het controleren van de tellerstand je veel ellende kan besparen, zoals het doen van een miskoop of het betalen van een veel te groot bedrag voor een auto die dit bedrag niet waard is, is de kleine investering in de kilometerstand check zeker de moeite waard. Kortom: je betaalt een klein bedrag, maar kan jezelf met dit kleine bedrag wel een hoop ellende besparen.

 

Meer weten over tweedehands auto kopen?

Wil je meer weten over de risico’s van het kopen van een tweedehands auto in aanvulling op de tellerstand historie opvragen? Lees dan ook ons artikel over autogeschiedenis opvragen en zie wat je allemaal kunt natrekken op kenteken. In het artikel over autogeschiedenis opvragen gaan wij dieper in op het mogelijke schadeverleden van een voertuig en de eigenarenhistorie. Hopelijk hebben wij je voldoende geinformeerd over de voordelen van de NAP check en ga je verstandig op onderzoek uit voordat je de auto koopt.