Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken check aantal eigenaren

eigenaren auto kentekencheckHet is mogelijk om met de gratis online kenteken check aantal eigenaren te achterhalen. Hoewel de Rijksdienst Wegverkeer (RDW) geen persoonlijke informatie mag verstrekken, en dus geen namen mogen vrijgeven, kunnen zij wel vertellen hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Wanneer de auto voor het eerst op kenteken is gezet, wanneer de auto is ingevoerd (indien van toepassing), wanneer de auto voor het laatst van eigenaar is gewisseld en hoeveel eigenaren de auto privé/zakelijk heeft gehad. Waardoor het mogelijk is om een schatting te maken van de dagwaarde van een voertuig. Kortom, met de kenteken check het aantal eigenaren achterhalen gaat veel verder dan alleen eigenaren in aantallen. Ook kunt u ervoor kiezen om een volledig overzicht van de historie van de auto te kopen. Dat de RDW geen persoonsgegevens mag verstrekken klinkt logisch, hoe zij hiermee omgaan is onlangs beloond met het keurmerk Privacy Auditproof. Wel kun je als eigenaar van het voertuig je eigen persoonlijke gegevens inzien.

 

Kenteken check eigenaar

Kenteken check doen als eigenaar kan bij de RDW. Je kunt dan zien welke voertuigen er de afgelopen negen jaar op jouw naam hebben gestaan/staan. Als eigenaar een kenteken check doen is voornamelijk handig wanneer je wijzigingen bij de RDW wilt doorgeven of wilt controleren of een overschrijving/tenaamstelling succesvol was. Ook kun je, indien je kentekencard, tenaamstellingscode of kentekenpapieren kwijt zijn deze online aanvragen. Je krijgt dan binnen vijf werkdagen nieuwe papieren thuisgestuurd. Het kan ook zijn dat u de auto wil verkopen en dat u graag een schatting wil hebben van de dagwaarde van de auto.

 

Waarom eigenarenhistorie achterhalen?

kenteken check aantal eigenaren

Kenteken check doen, waarom zou je? De meeste mensen die een occasion gaan aanschaffen willen wat achtergrondinformatie over een auto. Dit betekent dat ze graag willen weten hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, de schadehistorie van de auto en wat de waarde van de auto is. Een kenteken check gebruikt officiële data van het rdw. Bepaalde data kunnen wij helaas niet gratis verstrekken. U kunt een gratis online check doen. Wanneer u meer informatie wil over de historie van de auto kunt u deze voor een klein bedrag opvragen. Het is mogelijk om het aantal eigenaren, de kilometerstand, en de schade historie van de auto opvragen. Waardoor u een compleet beeld krijgt van de voertuiggegevens.

Om antwoord te geven op de vraag; Waarom schadehistorie achterhalen? Een auto met veel eigenaren is vaak een probleemauto. Wat betekent de kans groot is dat de auto een schadeauto is. Mensen doen probleemauto’s omwille van de onkosten vaak snel weg. Ook is de duur van eigendom belangrijk, heeft iemand de auto pas kort op naam, dan is het onwaarschijnlijk dat deze de auto verkoopt omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe auto. Gemiddeld wordt een auto ongeveer 4 jaar gehouden. Verkoopt iemand de auto binnen een paar maanden dan moet de verkoper hiervoor een goede verklaring hebben. Het kan natuurlijk zo zijn dat iemand een leaseauto krijgt en de auto daarom verkoopt. Toch moet je niet het eerste het beste verhaal geloven. Blijf kritisch, trek de verkoper gerust na en check of deze nog meer auto’s aanbiedt. Let ook goed op of de auto geïmporteerd is of niet en check wanneer dit was. Een import auto heeft verhoogd risico op tellerfraude, let dus goed op en doe een NAP check.