Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Autogeschiedenis opvragen: wat zijn de mogelijkheden?

Omdat er nog steeds veel fraude gepleegd wordt bij het verkopen van tweedehandsauto’s, kiezen steeds meer mensen voor om de autohistorie op te vragen voor zij daadwerkelijk een occasion aanschaffen. Om een goed beeld te krijgen van een auto is het aan te raden om het autoverleden op te vragen. Vaak wordt het verleden van een auto door de verkopen achtergehouden. Het opvragen van het verleden van een auto oftewel onderhoudshistorie van een voertuig biedt vele mogelijkheden, maar wat zijn deze mogelijkheden precies? Wat zijn de kosten van een auto historie check of is het gratis? En wat voor informatie krijg je als je de onderhoudshistorie wil achterhalen? Meer over dit onderwerp, lees je in dit artikel. Na afloop van dit artikel weet je wat onderhoudshistorie opvragen jou verteld over het autoverleden.

 

Aantal vorige eigenaren achterhalen

autohistorie

Het verleden van een auto opvragen is simpel. Het enige wat je nodig hebt, is het kenteken van de desbetreffende auto. Als je de autogeschiedenis van een auto achterhaalt door middel van een auto historie check, kan je ten eerste achterhalen hoeveel eigenaren in bezit zijn geweest van de tweedehandsauto. Zegt de verkoper van de auto dat jij de tweede eigenaar bent als je de auto koopt? Dan kun je dit eenvoudig controleren door middel van een controle voor de autohistorie op kenteken met de kenteken check. Zie je na de controle dat er vijf eigenaren voor jou in bezit zijn geweest van de auto, dan kun je deze informatie gebruiken in jouw beslissing om de auto wel of niet te kopen en eventueel in de prijsonderhandelingen voor de auto. Het is wel belangrijk deze afweging in relatie tot het bouwjaar van de auto te zetten. Een auto van drie jaar oud met vijf eigenaren komt niet betrouwbaar over, een auto van 18 jaar oud met vijf eigenaren daarentegen wel. Ga ervan uit dat een auto gemiddeld vier tot zeven jaar bij dezelfde eigenaar blijft. Natuurlijk kan korter voor komen, maar auto’s die snel en vaak van eigenaar wisselen is vaak iets mee mis. Koop je een auto van ongeveer zeven jaar oud dan heeft deze ideaal gezien twee eigenaren gehad. De beste koop is een auto die maar een vorige eigenaar heeft gehad met onderhoudshistorie. Je weet dan dat de kans op een goede aankoop groot is. Een autoverleden opvragen is dus belangrijk om erachter te komen hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en of dit betrouwbaar over komt.

Kilometerstand controleren

Telllerstand controleren

Naast het controleren van het aantal eigenaren van de auto, is het ook mogelijk om de kilometerstand van een auto te controleren door middel van een NAP kilometerstand check. Helaas wordt er veel gefraudeerd met de kilometerstand van een auto door deze terug te draaien en door een kilometerstand check uit te voeren, kom je er al snel achter of dit bij jouw occasion ook het geval is. Is de kilometerstand daadwerkelijk teruggedraaid, dan kun je ervoor kiezen om de auto niet aan te schaffen of om te onderhandelen over de prijs op basis van de informatie die je vergaard hebt over de auto. Toch raden wij aan om nooit een auto met teruggedraaide tellerstand te kopen. Je kunt de eigenaar wel vragen of deze de tellerstand bij de RDW wil laten corrigeren naar de correcte stand. Echter, een auto kopen met teruggedraaide tellerstand levert vaak technische problemen op en zorgt voor problemen bij latere verkoop/inruil. Kortom, tellerfraude draai er niet voor op! Zoek verder naar een eerlijk voertuig, die zijn er ook genoeg.

 

Eventuele geleden schade achterhalen – onderhoudshistorie auto

Tot slot kun je door middel van een autohistorie check ook de onderhoudshistorie van een auto achterhalen. De onderhoudshistorie van auto’s staan ook in de onderhoudsboekjes van de voertuigen, maar door een autohistorie check uit te voeren kun je de informatie in deze boekjes nogmaals controleren. Zo kun je erachter komen of een auto schade heeft gehad en hoe dit herstelt is. Soms heeft een auto een groot ongeluk gehad en is de auto zelfs bijna total loss geweest, maar is dit niet verteld door de verkoper van de auto. Omdat je natuurlijk geen auto wil kopen die van minder goede kwaliteit is dan je had gedacht of die voor een hogere prijs wordt verkocht dan de auto daadwerkelijk waard is, is het verstandig om de onderhoudshistorie van een auto altijd te controleren door middel van een auto historie check. Niet alleen het aantal vorige eigenaren en de kilometerstand kunnen dus gecontroleerd worden door middel van een online kentekencheck, maar ook de schadehistorie van een voertuig.

Kosten autoverleden opvragen

Is het mogelijk om een gratis autoschade check te doen? Bepaalde informatie over een auto is gratis op te vragen. Zo is het mogelijk om het bouwjaar en het type auto gratis na te trekken. Helaas moet er voor sommige rapporten een relatief klein bedrag betaald worden. Dit komt omdat de informatie van het RDW komt. Informatie zoals het schadeverleden en het aantal eigenaren zijn helaas niet gratis op te vragen. Om een volledig beeld van de onderhoudshistorie van een auto te krijgen, is het aan te raden om niet alleen een kenteken check te doen maar een volledige analyse. Hierbij krijg je niet alleen te zien of de kilometerstand klopt maar ook hoeveel eigenaren de auto heeft gehad en of het schade verleden van de auto. Deze auto check is helaas niet gratis, maar het kan je wel veel geld schelen.

Conclusie

Autogeschiedenis opvragen vergroot de kans op een goede aankoop door inzicht in de eigenarenhistorie. Inzicht in eigenarenhistorie helpt je te constateren of er iets afwijkt ten opzichte van een normale eigenarenhistorie. Km stand controleren via de NAP laat je zien of er met de tellerstand gefraudeerd is of niet. Uiteraard hoop je erachter te komen wanneer er fraude gepleegd is zodat je van de koop af kunt zien. Bevestiging dat de tellerstand klopt is prettig omdat je dan een beter beeld hebt van de waarde en staat van de auto. Schadeverleden opvragen is belangrijk om erachter te komen of de auto schade heeft gehad en hiermee kun je controleren of deze schade vakkundig herstelt is of niet.

 

 

 

1 Comment

  1. De Grood September 24, 2015 at 10:46 pm

    betreft check eigen auto