Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Heeft een auto schade gehad?

schadeauto kentekencheckAls je een nieuwe auto koopt, kun je alle voertuiggegevens van deze auto eenvoudig achterhalen door de productomschrijving van de auto door te lezen, door de verkoper van de auto om advies te vragen en door op internet te zoeken naar informatie over het voertuig. Je kunt er van op aan dat dat wat je leest ook daadwerkelijk klopt. De auto is immers gloednieuw en heeft nog geen autohistorie, laat staan schadehistorie. Bij een tweedehands auto is het achterhalen van voertuiginformatie wat minder eenvoudig, omdat het hier gaat om een gebruikte auto met specifieke kenmerken. Natuurlijk kun je de productomschrijving van het voertuig in dit geval alsnog doorlezen om voertuiggegevens van de auto te achterhalen, maar wat als je wil achterhalen of de auto schade heeft gehad? Dan kun je bij de verkoper van de auto terecht, maar je weet natuurlijk nooit zeker of deze verkoper bij occasion kopen de waarheid spreekt. Wil je een betrouwbaar antwoord op de belangrijke vraag ‘heeft een auto schade gehad?’, kies dan voor schadeverleden natrekken. In dit artikel voor het optisch herkennen van oude autoschade en het doen van een kenteken opvraag voor schadeinformatie.

 

Schade auto herkennen: niet altijd even gemakkelijk

Ook als je veel kennis hebt van auto’s, kan het lastig zijn om de schade van een auto te herkennen. Zelfs de grootste schadeposten aan een auto kunnen namelijk op professionele wijze hersteld worden, waardoor je als koper van een occasion geen sporen meer kan zien van de geleden schade aan de auto. Zelfs als je veel verstand hebt van auto’s en misschien zelf werkzaam bent in de autobranche, wordt dan ook niet aangeraden om op je eigen waarneming af te gaan bij schade auto herkennen. In dit geval is de kans namelijk groot dat je enkele schadeposten over het hoofd ziet, terwijl deze later wel een grote rol kunnen spelen bij het gebruiken van de auto. Je kunt je eigen waarnemingen wel combineren met de data uit het schaderapport. Het is dan slim om de auto openminded te inspecteren en vervolgens je bevindingen naast die van de kentekencheck voor autoschade te leggen.

 

Schade herkennen met een nummerplaat check

Hoewel veel schadeposten aan een auto eenvoudig te verbergen zijn, is er gelukkig een betrouwbare manier om het schadeverleden van een auto na te trekken. Zo kun je kiezen voor een kentekencheck voor schade, waarbij je eenvoudig het kenteken van de auto invult bij een online tool om een overzicht te krijgen van de geleden schade door de betreffende auto achter het kenteken. Je hoeft dus niet op je eigen waarneming af te gaan als je wil weten of een auto schade heeft gehad, maar kan de vraag ‘heeft een auto schade gehad’ eenvoudig controleren door middel van een betrouwbare nummerplaat check. Wil je een duidelijk en compleet beeld van de occasion die je wil kopen? Dan is het zeker aan te raden om een kentekencheck uit te voeren voor je een auto aanschaft. Naast het lezen van de productomschrijving, het opzoeken van informatie over het voertuig op het internet en het vragen van advies aan de verkoper, is dit namelijk een goede manier om een duidelijk en volledig beeld te krijgen van een voertuig.

 

kenteken check

 

Meer weten? Lees verder over autoschade herkennen!