Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Hoe kan ik een tellerstand controleren?

Omdat er nog altijd veel gefraudeerd wordt met het terugdraaien van tellerstanden, is het belangrijk om voor de aanschaf van een tweedehands auto of geïmporteerde auto te kiezen voor tellerstand controleren. Bent u ook van plan om te starten met tellerstand controleren voor een auto die u op het oog heeft en bent u benieuwd hoe dit moet? Lees dan op deze pagina waarom het tellerstand controleren belangrijk is bij het kopen van een tweedehands auto of een geïmporteerde auto en hoe u te werk gaat bij het tellerstand controleren.

Waarom een tellerstand controleren?

NAP checkDe tellerstand die een auto heeft, is van groot belang bij het aanschaffen van een auto. Niet alleen omdat u waarschijnlijk een auto wilt aanschaffen met een lage tellerstand, maar ook omdat de tellerstand van een auto een belangrijke factor is in het bepalen van de waarde van een auto. Heeft een auto meer kilometers gereden, dan is deze auto namelijk automatisch minder waard dan wanneer een auto jarenlang in de garage heeft gestaan. Kies daarom altijd voor tellerstand controleren voor u een auto koopt, want dit kan u uiteindelijk veel geld besparen bij het aanschaffen van een tweedehands auto of een geïmporteerde auto.

Hoe ga ik te werk bij tellerstand controleren?

Telllerstand controlerenOm de tellerstand van uw potentiële auto te controleren, gebruikt u de NAP check van de RDW. De afkorting NAP staat voor Nationale Auto Pas en door een NAP check uit te voeren, krijgt u meer inzicht in de tellerstand van de auto die u misschien wilt kopen. Zo voert u de gegevens in van de auto waarvan u de tellerstand wilt controleren, om vervolgens direct meer te weten te komen over de tellerstand van deze auto. En komt deze tellerstand niet overeen met de tellerstand die u op de auto ziet staan of die u gehoord heeft van de verkoper van de auto, dan is de kans groot dat de tellerstand van uw auto teruggedraaid is en dus in feite hoger is dan deze aangeeft. In dit geval kunt u ervoor kiezen om de auto niet meer te kopen of een lagere prijs af te spreken. In ieder geval hoeft u na het tellerstand controleren en het constateren van tellerfraude niet meer de eerder afgesproken prijs voor de auto te betalen, want deze prijs is vaak te hoog als er sprake is van fraude met de tellerstand van uw auto.