Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Hoe kom je achter het autoverleden van een voertuig?

autoverledenHet autoverleden van een voertuig kennen is belangrijk. Het autoverleden checken is tegenwoordig gemakkelijker dan ooit. Als je een tweedehands auto wilt gaan kopen, dan doe je er goed aan om het schadeverleden van een auto te onderzoeken. Waarom? Simpel, het kan heel goed zij zijn dat je op het punt staat een op het eerste gezicht mooi, goede, tweedehands auto aan te schaffen. Het kan heel goed zo zijn dat dit toch een schadeauto is, maar dat je dat niet meer ziet.

Wat is het probleem met een voertuig met een auto verleden?

Dat de schade niet mee zichtbaar is, wil niet zeggen dat de schade er niet meer is. Een auto met schade kan heel goed hersteld worden. Dat wil niet zeggen dat dit herstel net zo duurzaam is als het origineel. Een tweedehands auto aanschaffen doe je met een bepaalde visie. Je gaat ervan uit dat je zo en zo lang met de auto wilt doen, en dat deze dan nog zo en zo veel waard is. Een auto met een autoverleden kan echter veel korter meegaan, en dat zou jou voor lelijk verrassingen kunnen stellen. Wil je jezelf nog beter indekken tegen onverwachte problemen en fraude, lees dan ook ons artikel over de 3 meest voorkomende vormen van auto fraude.

Gelukkig kan je het autoverleden checken!

Het autoverleden kan je gelukkig checken. Zo krijg je inzicht in het schadeverleden van een auto. Je kunt het autoverleden checken aan de hand van het RDW kenteken. Het autoverleden gratis checken wordt een moeilijk verhaal. Als je een van een voertuig wilt weten of er schade mee is geweest, kan je online het kenteken invoeren. Het kenteken van een voertuig wordt opgezocht in de RDW-database. In de RDW-database staat het autoverleden van het voertuig dat bij dat kenteken is geregistreerd.

Als een voertuig namelijk bij een RDW-erkende garage is geweest wordt de schade geregistreerd en opgeslagen in deze database. Aan de hand van het kenteken kun jij dus heel makkelijk het autoverleden van een auto opzoeken. Op deze manier ben je beter beschermt tegen de risico’s die het kopen van een tweedehands auto met zich meebrengt.

Moet je dan nooit een schadeauto kopen?

De keuze of je het voertuig gaat kopen is altijd aan jou. Een schadeauto kan zo goed hersteld zijn dat je er nog veel plezier van kunt hebben. Het schadeverleden checken doe je alleen om inzicht te krijgen in de schade die een auto heeft gehad. Ga je een auto kopen, doe dan de autohistorie check!