Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Koop geen gestolen voertuig: doe een auto check

Auto CheckSteeds meer mensen kiezen ervoor om geen nieuwe auto aan te schaffen, maar een tweedehands auto te kopen. Het kopen van een tweedehands auto is erg populair, omdat tweedehands auto’s vaak van prima kwaliteit zijn en voor een aantrekkelijke prijs worden aangeboden. Echter, hoewel het kopen van een tweedehands auto zeker voordelen met zich meebrengt, kan het ook gevaarlijk zijn. Zo heeft u als consument de kans dat u niet zomaar een tweedehands auto koopt, maar een gestolen auto aanschaft. Om te voorkomen dat u bijdraagt aan deze vorm van heling, wordt aangeraden om een auto check te doen. Meer over het doen van een auto check, leest u in dit artikel.

 

Wat is een auto check?

Politie-kenteken databaseAls een auto wordt gestolen, wordt hierover door de eigenaar van de gestolen auto aangifte gedaan bij de politie. De politie zet de gegevens van de gestolen auto in een database met RDW voertuiggegevens en maakt deze database openbaar, zodat u als consument beter op de hoogte bent van de status van bepaalde voertuigen door de RDW voertuiggegevens van een auto te controleren. Door een online gestolen auto check te doen en op deze manier te kiezen voor het natrekken van een auto historie, kunt u controleren of een voertuig gestolen is, of niet.

 

U doet een online gestolen auto check voor auto historie natrekken door het kenteken van de auto die u op het oog heeft, in te vullen op deze website. De uitgebreide diefstalcheck is ook beschikbaar via Kentekencheckonline.nl en via de diefstal database van kentekencheck.info. Vul het kenteken in, vervolgens opent zich een nieuwe pagina boordevol informatie over het autoverleden en diefstalstatus van een auto, waar onder andere de term ‘gestolen’ staat. Staat er ‘ja’ achter deze term, dan is de auto die u op het oog heeft helaas gestolen en wordt aangeraden om deze auto niet aan te schaffen. Wat u wel kunt doen, is de politie waarschuwen dat de gestolen auto te koop wordt aangeboden en door wie.

 

Doe altijd een kenteken check

Het checken van het autoverleden en de status van een auto door middel van een online kenteken check wordt altijd aangeraden. Op deze manier voorkomt u namelijk niet alleen dat u een gestolen auto koopt en hiermee de rechtmatige eigenaar benadeelt, maar ook dat u zelf in de problemen komt door gestolen auto’s aan te schaffen. Al lijkt de verkoper van een tweedehandsauto nog zo betrouwbaar en heeft u niet het idee dat er een addertje onder het gras zit: het doen van een kenteken check voor autohistorie natrekken via kentekencheck.info is altijd een verstandige keuze. Als u twijfelt of de gegevens van de auto wel kloppen, kunt u het chassisnummer van de auto controleren. Dit nummer bestaat uit 17 cijfers en is identificatiecode voor de auto. Met het chassisnummer kunt u nagaan of hetzelfde nummer op het kentekenbewijs staat. Mocht het zo zijn dat de nummers verschillend zijn, dan klopt er iets niet.

Hoe weet ik of een auto gestolen is?

Wanneer een auto gestolen is, heeft de eigenaar waarschijnlijk aangifte bij de politie gedaan. Wanneer de auto gestolen is staat dit aangegeven in het register van zowel de politie als bij de RDW. Wanneer je een tweedehandsauto op het oog hebt en je een online kenteken check uitvoert krijg je en document met veel informatie omtrent de auto. Zo kan je zien of de tellerstand van de auto klopt, hoeveel eigenaren de auto heeft gehad, wat het schade verleden is en of de auto gestolen is. Als je achteraf een kenteken check doet en erachter komt dat je een gestolen auto hebt gekocht, kan je het best direct naar de politie gaan. Algemene informatie over de auto kunt u online gratis opvragen met de kenteken check. Gegevens als het aantal eigenaren en het schade verleden zijn helaas niet gratis. Het enige wat je nodig hebt is het kenteken en een computer met internet.

Hoe controleer ik een import auto

Wanneer u een import auto wil controleren kan je het beste een chassischeck doen. Met deze check controleer je online het chassisnummer van een auto. Een import auto kan makkelijk geïdentificeerd worden met een online check. Dit nummer bestaat uit 17 tekens en kan gebruikt worden om informatie over het aantal eigenaren en de schadehistorie te achterhalen. Door de RDW-chassischeck word je beschermt tegen een miskoop. Als een import auto gestolen is zal deze informatie ook in bepaalde registers staan. Voorkom een miskoop en controleer altijd of een auto gestolen is met een kenteken check of een chassisnummer check.