Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Maak kennis met de twee varianten van de NAP check

De NAP check, ook wel de RDW NAP check genoemd, is uitgevoerd in twee varianten. Zo is er een speciale NAP check voor particulieren als particulieren de tellerstand van een auto willen controleren, maar is er ook een NAP check voor bedrijven gemaakt. De NAP check voor bedrijven is opgesteld voor autobedrijven die voertuigen willen controleren op teruggedraaide tellerstanden, bijvoorbeeld als zij een auto aanschaffen van een particuliere of andere zakelijke verkoper of als er een auto wordt ingeruild. In dit artikel leest u meer over de verschillende NAP check tools en leest u wat het belangrijkste verschil is tussen de beide tools voor het controleren van de tellerstand van een auto.

De NAP check voor particulieren

NAP checkDe NAP check particulieren kan eenvoudig online uitgevoerd worden door het kenteken van de te controleren auto in te vullen en de huidige tellerstand door te geven. Na het betalen van een kleine vergoeding en het achterlaten van uw gegevens krijgt u een uitgebreid NAP tellerstandrapport of NAP certificaat doorgestuurd met informatie over de door u gecontroleerde tellerstand. In het NAP tellerstandrapport of NAP certificaat staat of de tellerstand logisch of onlogisch is, ofwel of er gefraudeerd is met de tellerstand of niet. Is er niet voldoende informatie is gevonden om een oordeel te geven, dan krijgt u de uitslag ‘geen oordeel’. Wilt u meerdere voertuigen controleren, dan moet u bovenstaande stappen steeds herhalen en dus per voertuig betalen voor het controleren van de tellerstand.

 

De NAP check voor bedrijven

Zakelijk NAP checkWilt u als eigenaar of medewerker van een autobedrijf NAP aanvragen, dan gebruikt u de NAP check voor bedrijven. De NAP check voor bedrijven kunt u via uw softwareleverancier of provider laten inbouwen in uw bestaande systemen voor kilometer registratie. Dit kost misschien wat werk, maar zorgt er wel voor dat u onbeperkt tellerstanden kunt raadplegen zonder hiervoor te betalen. Kiest u er niet voor om het systeem in te bouwen in uw huidige software, dan moet u de NAP check voor particulieren gebruiken om de tellerstand van een auto te controleren. Dit betekent dat u wel moet betalen voor het controleren van de tellerstand van een auto.

Wat is het verschil tussen de NAP check voor bedrijven en de NAP check voor particulieren?

Het belangrijkste verschil tussen de NAP check voor bedrijven en de Nap check voor particulieren is dat de NAP check voor particulieren online geraadpleegd wordt en de NAP check voor bedrijven via het systeem van het autobedrijf geraadpleegd wordt door de software in het bestaande systeem te implementeren. Het hierdoor bijkomende verschil tussen beide soorten NAP checks is het feit dat de NAP check voor particulieren altijd een klein bedrag aan kosten met zich meebrengt, terwijl bedrijven de NAP check gratis kunnen uitvoeren als zij deze software in hun bestaande systeem implementeren. Kiezen bedrijven er niet voor om de software in het bestaande systeem te implementeren of hebben zij geen systeem om de software in te implementeren, dan moeten zij de NAP check voor particulieren gebruiken om de tellerstand van een auto te controleren en vervalt het belangrijkste verschil tussen beide NAP checks.

 

Net zoals bij de NAP check voor particulieren het geval is, kunnen autobedrijven door middel van de NAP check voor bedrijven ook informatie achterhalen als de eigenarenhistorie en km stand van een auto. De informatie die u krijgt met de kenteken check is dus hetzelfde bij beide checks, maar de manier van controleren en de kosten die het controleren van de tellerstand met zich meebrengt verschillen per Nationale Auto Pas check.