Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Vergeten de kilometerstand na te trekken meest gemaakte fout bij kopers

tellerstand controlerenWie wel eens een tweedehands auto heeft gekocht, weet dat dit een vrij ingewikkeld proces is. Niet alleen omdat er een complex proces doorlopen moet worden om een tweedehands auto in uw bezit te krijgen, maar ook omdat er veel fout kan gaan bij het kopen van een tweedehands auto. De meest gemaakte fout bij kopers van tweedehands auto’s, is het feit dat men vergeet de RDW kilometerstand te checken. Meer over deze veelvoorkomende fout onder kopers van tweedehands auto’s, leest u in dit artikel.

Kenteken check gedaan, auto historie gecontroleerd en kilometerstand vergeten

kenteken checkBij het kopen van een tweedehands auto zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die netjes een kenteken check uitvoeren voor zij daadwerkelijk overgaan tot de koop van een auto. Door middel van deze kenteken check kan onder andere achterhaald worden hoeveel eigenaren een auto heeft gehad, zodat u meer inzicht krijgt in de vorige eigenaren van uw potentiële nieuwe auto en de historie van de auto die u wilt kopen. Daarnaast denken ook steeds meer mensen aan het controleren van de auto historie, om te achterhalen of een auto ooit schade heeft opgelopen of andere vreemde dingen heeft meegemaakt voor u de auto kocht. Echter, hoewel steeds meer mensen verstandig omgaan met de bestaande gegevens van een auto door een kenteken check uit te voeren en de auto historie te controleren, is er ook nog één belangrijke actie die door vele kopers wordt overgeslagen. Dit betreft het controleren van de kilometerstand van de betreffende auto.

Nog steeds veel fraude met kilometerstanden

Omdat er nog steeds veel fraude gepleegd wordt met de kilometerstanden van tweedehands auto’s, is het niet verstandig om de RDW kilometerstand van een tweedehands auto niet na te trekken. Zo zegt de kilometerstand van uw potentiële nieuwe auto misschien dat de auto niet veel kilometers gemaakt heeft en wordt dit beaamd door de verkoper van de auto, maar dit wil niet zeggen dat dit ook het geval is. Omdat er nog steeds veel gefraudeerd wordt met deze gegevens, wordt dan ook altijd aangeraden om de RDW kilometerstand na te trekken. Door de RDW kilometerstand na te trekken, heeft u namelijk meer inzicht in de auto die u koopt en voorkomt u opgelicht wordt bij het kopen van een tweedehands auto. En omdat er nog iedere dag gevallen van fraude met de kilometerstand van een auto aan het licht komen, is het zeker geen overbodige luxe om de RDW kilometerstand na te trekken voor u een auto koopt.

TIP: Lees ook ons artikel “3 redenen om een kenteken check te doen“.