Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Verstrekking RDW info stijgt door stijging autohistorie check

Autohistorie opvragen tweedehands autoHoewel het uitvoeren van een autohistorie check voorheen nog niet zo populair was onder autobezitters in Nederland, is dit tegenwoordig wel anders. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de totale elektronische informatieverstrekking uit de registers van de RDW vanaf het jaar 2012 is gestegen met wel 157 procent in vergelijking met de totale elektronische informatieverstrekking in de jaren daarvoor. Dit betekent dat meer mensen een beroep doen op de informatie in de registers van de RDW, bijvoorbeeld om een autohistorie check uit te voeren.

Achterliggende redenen van de stijging

Autohistorie check progressie in afnameEr zijn diverse oorzaken aan te wijzen voor de procentuele stijging van 157 procent op het gebied van de totale informatieverstrekking van de RDW vanaf het jaar 2012. Ten eerste denkt de RDW dat dit komt omdat men meer kentekeninformatie levert aan het ministerie van Justitie en Veiligheid, het ministerie van Binnenlandse Zaken en de politie, maar ten tweede denkt de RDW ook dat dit komt door de toename van het aantal informatie aanvragen voor een autohistorie check. Zo wordt er niet alleen vaker beroep gedaan op de gegevens van de RDW door instanties en autoriteiten, maar ook door consumenten. Consumenten willen simpelweg informatie ontvangen over een tweedehands auto voordat zij deze kopen.

Waarom een autohistorie check?

U kunt een autohistorie check uitvoeren om diverse redenen. Zo kunt u dit doen omdat u gewoon meer informatie wil ontvangen over uw eigen voertuig, waarbij u uit interesse en nieuwsgierigheid een autohistorie check uitvoert en vervolgens informatie ontvangt over de auto die u zelf rijdt. Daarnaast kunt u tevens kiezen voor een autohistorie check als u een auto gaat kopen, maar voor de daadwerkelijke koop van de auto meer wil weten over de gegevens van de auto en de geschiedenis van de auto. Omdat er de afgelopen jaren veel fraude is gepleegd met het verkopen van tweedehands auto’s, kiezen steeds meer mensen er bij het kopen van een auto voor om een autohistorie check uit te voeren. En omdat u de informatie die u opdoet bij een autohistorie check ook kunt gebruiken bij de onderhandelingen voor uw auto, is het zeker interessant om de gegevens van de RDW te raadplegen. Dit kan dan ook een oorzaak zijn van de stijging van het aantal informatie-aanvragen bij de RDW.

Bent u ook benieuwd naar de autohistorie van uw auto, of gaat u een auto kopen en wilt u eerst meer te weten komen over de historie van deze auto? Doe dan een autohistorie check en maak gebruik van de gegevens van de RDW om meer te weten te komen over uw auto.