Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Waar schade check auto doen?

schade check autoEen schade check is een online controle die u kunt uitvoeren om de schadehistorie van een voertuig te controleren. De schadehistorie van een auto wordt ook wel het schadeverleden genoemd en betreft een duidelijk rapport met alle informatie over de schade die het voertuig ooit heeft gehad. Dit kan schade zijn door een meerzijdig ongeluk, maar ook kleine schade door een eenzijdig ongeluk. U kunt de schade check uitvoeren door het kenteken van de te controleren auto in te vullen, een kleine betaling te voldoen om het rapport te ontvangen en vervolgens het rapport over de schadehistorie te openen. Vraagt u zich af waar u een autoschade check kunt doen? Lees dan meer over waar u de schade check voor een auto kan uitvoeren in dit artikel.

 

Autohistoriecheck.nl: eenvoudig het autoverleden controleren

U kunt het schadeverleden van een auto eenvoudig controleren door gebruik te maken van onze online tool voor auto schade verleden controleren. U vindt de online tool op de homepage van onze website, in de vorm van een kader met een (leeg) kenteken. Door het kenteken van de te controleren auto in te vullen in het gele kader en op ‘enter’ te drukken, komt u op een nieuwe pagina. Op deze pagina ziet u diverse tabellen met informatie over de auto die u heeft gecontroleerd. Zoek in de tabellen met informatie naar de woorden ‘schade verleden’ en klik op ‘opvragen’, ofwel de link die achter deze woorden vermeld staat. Heeft u dit gedaan, dan komt u op een nieuwe pagina waar u het schade verleden van het voertuig op kunt vragen.

Zoals u ziet, is autoverleden checken voor schade door middel van een kenteken check erg eenvoudig. U hoeft slechts enkele stappen te volgen en een kleine vergoeding te betalen en u krijgt direct de mogelijkheid tot online kenteken natrekken op autoschade.

 

Het belang van een schade check

schadecheckBij het aanschaffen van een tweedehands auto wordt altijd aangeraden om een schade check uit te voeren. De reden dat dit zo belangrijk is, heeft te maken met het feit dat een schade check u ervan kan behoeden dat u een schadeauto koopt. Een schadeauto is een auto die door een ongeluk total-loss verklaard is en vervolgens gerepareerd is om er weer zo goed als nieuw uit te zien. Vaak ziet u aan de buitenkant van het voertuig in kwestie niet dat het om een ex-schadeauto gaat of als u er een proefrit mee maakt. Maar heeft u de auto langer in bezit, dan merkt u dit wel als u vaker met het voertuig de weg op gaat. Wilt u een schadeauto herkennen om te voorkomen dat u een miskoop doet bij het aanschaffen van een tweedehands auto, dan wordt zeker aangeraden om een schade check uit te voeren voor u een auto koopt. Zeker omdat er veel gefraudeerd wordt met de verkoop van schadeauto’s, is het belangrijk om uzelf goed te informeren over een voertuig voor u een koopovereenkomst tekent of een aankoopbedrag overmaakt aan de verkoper van de auto.