Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Autoverleden controleren: nette occasion of een schade auto?

autoverledenAls je een tweedehands auto koopt en hier een groot bedrag voor moet betalen, wil je natuurlijk wel precies weten wat je in huis haalt. Autoverleden controleren helpt je inzicht te krijgen de waarheid achter de auto. Een groot nadeel van het aanschaffen van een occasion, is het feit dat er vaak een rooskleurig beeld gegeven wordt van de betreffende occasion die je aan wil schaffen. Dit betekent dat er een bepaald beeld geschetst wordt van een auto, die bij nader inzien helemaal niet klopt. Zo kan het zelfs voorkomen dat je een vrij nieuwe occasion denkt te kopen, terwijl je in feite een schade auto koopt of een ex schadeauto in huis haalt. Wil je dit voorkomen? Ga dan niet alleen af op de woorden van de verkoper van de occasion, maar controleer je bronnen door middel van een kentekencheck voor schade.

 

Ex schadeauto herkennen met een kentekencheck

autoverleden controlerenOok als je veel verstand hebt van auto’s, is het herkennen van een ex schadeauto erg lastig. Dit komt omdat ex schadeauto’s zo gerepareerd zijn dat de eventuele schade aan de auto niet meer te zien is, zowel aan het interieur van de auto als aan het exterieur van de auto en de onderdelen van de auto. De technieken om auto’s te repareren worden steeds beter en de methodes van verkopers van ex schadeauto’s worden steeds handiger en sluwer, dus een schadeauto is lang niet zo eenvoudig te herkennen als velen denken. Ga daarom niet alleen af op je eigen waarneming als je een occasion wil kopen, maar voorkom de aanschaf van een ex schadeauto door te kiezen voor autoverleden checken.

 

Kenteken opvragen: direct inzicht in de schadehistorie

Als je een kenteken check uitvoert, krijg je direct inzicht in de schadehistorie van een auto. Zo kun je precies zien wat er met een auto is gebeurd, wanneer de auto naar een garage is geweest voor reparatie en wat er bij het uitvoeren van deze reparatie precies gebeurd is. Zie je dat jouw occasion een groot ongeluk heeft gehad en dat de auto na dit ongeluk een schade had van 1700 euro? Dan is deze occasion geen eenvoudige occasion meer, maar heeft de auto een verleden als schadeauto. Koop je deze gerepareerde schadeauto, dan koop je dus in feite een ex schadeauto met vele risico’s. Door een kentekencheck uit te voeren kun je de standaard occasions dan ook eenvoudig onderscheiden van schadeauto’s en ex schadeauto’s, waardoor de risico’s van het aanschaffen van een tweedehands auto kleiner worden.

 

Schadehistorie check altijd combineren met NAP check

Het is verstandig om je kenteken opvraag voor schadeverleden altijd te combineren met de NAP check voor tellerstand controle. Ten eerste is het een kleine moeite om zowel schadehistorie als tellerstand te controleren, het gaat in een handeling. Ten tweede is het vaak zo dat schadeverleden verbergen samen gaat met km stand fraude. Je kunt wat dat betreft niet voorzichtig en grondig genoeg te werk gaan. Autoverleden controleren beschermt je tegen een miskoop.