Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken opvragen? Doe de nummerplaat check!

Wil je een kenteken opvragen? Dat kan met de nummerplaat check op autohistoriecheck.nl. Kenteken opvragen wordt voornamelijk gedaan bij aankoop van een auto. Mensen die een auto gaan kopen willen nou eenmaal achtergrond informatie over het autoverleden checken. De nummerplaat check is de manier om in een handeling informatie van zowel Nationale Auto Pas (NAP) voor tellerstand als Rijksdienst Wegverkeer (RDW) voor algemene voertuiggegevens op te vragen. De check op basis van auto kenteken levert je de direct inzicht op in schadeverleden, km stand controle, eigenaren verleden en de autowaarde.

 

kenteken opvragen

 

 

Schadehistorie natrekken mogelijk – Uniek!

Het is mogelijk om een kenteken opvraag te doen voor auto schadehistorie. Je kunt het kenteken natrekken en erachter komen of de auto in het verleden schade heeft gehad, op welke locatie de schade zich bevond en hoe ernstig de autoschade was. De meeste ex schadeauto’s worden zonder duidelijke gebreken of vermelding van schadehistorie aangeboden. Het is daarom zaak de auto goed te inspecteren en na te gaan of de schade vakkundig is herstelt.  Hoewel handel in schadeauto’s geen fraude maar puur business betreft loop je wel de kans een miskoop te doen.

 

Km stand controleren

km stand checkDe km stand controleren is belangrijk omdat daar veel mee wordt gefraudeerd. Ruim 1 op de 18 origineel Nederlandse auto’s heeft een teruggedraaide tellerstand. Bij ingevoerde auto’s ligt dit percentage nog veel hoger en is bij zeker 4 van de 10 auto’s (40%) de km stand teruggedraaid. Je loopt dus de kans een miskoop te doen en slachtoffer te worden van km fraude. Gevolg zijn veel onvoorziene kosten, slecht onderhoudsverloop en te hoge aankoopprijs. Ofwel, je bent echt opgelicht met een auto met teruggedraaide teller. Doe daarom altijd de NAP check en voorkom dat je de kat in de zak koopt.

 

Eigenarenhistorie volledig natrekken

Maak gebruik van de kenteken check eigenaren natrekken en zie hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Je kunt ook zien wanneer de auto voor het eerst ten naam gesteld is, wanneer de auto in Nederland op de markt is gekomen en sinds wanneer de auto in eigendom van de huidige eigenaar is. Hiermee kun je erachter komen of de auto wellicht een probleemvoertuig is of niet. Ook kun je een kritische vraag stellen ‘waarom na … al verkopen’?

 

Auto waarde taxatie

Ga je een occasion kopen of je oude auto inruilen dan is het belangrijk te weten wat een auto waard is. Je wilt natuurlijk niet te weinig geld voor je auto terug krijgen bij inruil of verkoop. Een beetje minder voor je auto terugkrijgen bij inruil is nog te overzien. Maar teveel betalen voor een andere auto is altijd zuur. Wanneer je de autowaarde taxatie uitvoert kun je precies zien wat de auto waard is en wat je er ideaal gezien voor zou kunnen betalen. Deze informatie kun je gebruiken voor je onderhandeling. Zeker wanneer de vraagprijs hoger is dan de advies aankoopprijs of dagwaarde is het taxatierapport handig. Je kunt dan aantonen dat de prijs te hoog is en wat die dan wel moet zijn. Blijkt de auto een enorm scherpe deal dan kun je voor de vorm nog afdingen maar is het zeker niet slim om aan te tonen dat de wagen eigenlijk meer waard is.

 

Auto kopen? Doe kenteken opvragen en voorkom dat je wordt opgelicht!

 

kenteken check