Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Wat is het belang goed onderhouden auto voor goede aankoop?

Wie een goede aankoop wil doen bij het aanschaffen van een tweedehands auto, moet op meer zaken letten dan enkel de tellerstand van het voertuig en de schadehistorie van de auto. Zo is de tellerstand van de auto en de schadehistorie van een voertuig niet alleen van invloed op de kwaliteit van een auto, maar zijn er ook andere zaken die bepalen wat de kwaliteit van een auto is. Eén van de belangrijkste factoren die de kwaliteit van een auto bepaalt, is de onderhoudshistorie van een auto. Wat de onderhoudshistorie van een auto precies inhoudt en wat het belang is van de onderhoudshistorie bij het doen van een goede aankoop, leest u in dit artikel.

De onderhoudshistorie van een auto: een korte introductie

onderhoudsgeschiedenisDe onderhoudshistorie van een auto betreft alle uitgevoerde onderhoudswerkzaamheden die er ooit aan een auto zijn verricht. Uitgevoerde APK keuringen vallen onder het onderhoud van een auto, maar ook eventuele werkzaamheden die aan de auto zijn uitgevoerd in het kader van APK en onderhoud vallen onder de onderhoudshistorie van een auto. Heeft een auto een korte onderhoudshistorie, dan betekent dit dat er weinig onderhoud uitgevoerd is aan de auto in kwestie. Dit kan komen omdat de auto nog niet zo oud is, maar ook omdat de auto simpelweg niet zo goed behandeld is door de vorige eigenaar of vorige eigenaren van de auto. Heeft een auto een lagere onderhoudshistorie, dan betekent dit doorgaans dat er netjes met de auto omgegaan is door de vorige eigenaar of vorige eigenaren.

 

Het belang van de onderhoudshistorie voor een goede aankoop

onderhoudshistorieZoals al eerder vermeld, zegt de onderhoudshistorie van een auto veel over de kwaliteit van een voertuig. Is een auto bijna nooit naar de dealer gegaan voor dealer onderhouden of heeft de auto bijna nooit tripjes gemaakt naar de onderhoudsgarage om goed nagekeken en onderhouden te worden, dan kan dit betekenen dat de auto verborgen mankementen heeft die nooit ontdekt zijn en mogelijk pas aan het licht komen als u met de auto gaat rijden. Daarnaast kan een tekort aan onderhoud er ook voor zorgen dat de auto niet alleen verborgen mankementen heeft, maar ook dat de auto in kwestie kleine kwaaltjes heeft die door een tekort aan onderhoud of het uitblijven van een reparatie alleen maar erger worden. Wordt een auto namelijk niet gecontroleerd, dan worden mankementen niet ontdekt en dus niet verholpen. Dit kan betekenen dat kleine problemen die helemaal niet erg zijn, kunnen uitgroeien tot grote problemen met hoge kosten en mogelijk zelfs gevaarlijke situaties op de openbare weg tot gevolg.

U kunt achterhalen of een auto goed onderhouden is door contact op te nemen met de garage, maar u kunt ook controleren wat de onderhoudshistorie van een auto is door een onderhoudshistorie check te doen. Een onderhoudshistorie check is een online tool die u gebruikt voor onderhoudshistorie controleren. U krijgt met de online tool niet alleen inzicht in wanneer het laatst uitgevoerde onderhoud aan het voertuig heeft plaatsgevonden, maar ook hoe de auto door de jaren heen onderhouden is door de vorige eigenaar of de vorige eigenaren. Het enige wat u nodig heeft voor onderhoudshistorie controleren met de online kenteken check tool, is het kenteken van de auto die u wilt controleren. U vult het kenteken in bij de online tool en de online tool zoekt aan de hand van dit kenteken in de database van de RDW hoe de auto onderhouden is in het verleden.