Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Eigenaren auto natrekken mogelijk

Kenteken check – Aantal eigenaren auto: een introductie

Misschien lijkt het u niet erg interessant om te weten hoeveel eigenaren een voertuig heeft gehad, maar het aantal eigenaren van een voertuig zegt erg veel over de auto in kwestie.Daarom is het van het aantal eigenaren natrekken erg belangrijk. Een kenteken overschrijven geldt als een wisseling van eigenaar, handelaren niet inbegrepen. Heeft een auto tien jaar lang dezelfde eigenaar gehad? Dan is de kans groot dat het voertuig een goede auto is, want anders rijdt iemand er niet tien jaar lang mee rond. Heeft een auto in twee jaar tijd vijf verschillende eigenaren gehad? Dan zegt dit ook weer iets over de auto in kwestie, want blijkbaar hield geen enkele eigenaar het lang vol met het voertuig. Het risico op een probleem auto is dan groot. Het is dan ook aan te raden om het aantal eigenaren te checken door middel van een kenteken check.

Daar komt nog bij dat het aantal eigenaren niet alleen iets zegt over de kwaliteit van een auto, maar ook over het onderhoud dat een auto heeft gehad. Heeft een auto veel eigenaren gehad? Dan is de kans groot dat het onderhoud wat minder goed is geweest, omdat de kans simpelweg groter is dat er een eigenaar bij is geweest die de auto wat minder goed heeft behandeld. Mensen geven geen onderhoud aan een auto die zij gaan verkopen en mensen die een nieuwe auto kopen gaan er niet direct mee langs de garage voor onderhoud.De kans is dus groot dat er te lang wordt doorgereden met slecht onderhoud. Heeft iemand tien jaar lang in dezelfde auto rondgereden, dan is dit minder aan de orde. Helemaal wanneer iemand de eerste of tweede eigenaar van een auto is is de kans op goed onderhoud groot. De meeste mensen die een nieuwe auto aanschaffen volgen het dealer onderhoudsschema. Zo’n auto heeft nagenoeg altijd een keurig afgewerkt onderhoudsboekje.

Gaat u een tweedehands auto kopen? Dan is het niet alleen belangrijk om te achterhalen wat de schadehistorie van dit voertuig is en of de auto een logische tellerstand heeft, maar wordt ook zeker aangeraden om te kiezen voor het uitvoeren van een kentekencheck eigenaar. Meer over het controleren van het aantal eigenaren van een voertuig met een gratis kenteken check voor eigenaren, leest u in dit artikel.

 

Een gratis kenteken check voor bepalen van het aantal eigenaren is een online check die u uitvoert om te achterhalen hoeveel eigenaren een auto heeft gehad. Er wordt een onderscheid gemaakt tussen zakelijk en privé-eigendom van de auto. U kunt dus zien hoeveel bedrijven en hoeveel particulieren eigenaar van de auto zijn geweest. Eigenaren van een auto natrekken is dus zeker mogelijk en zelfs helemaal niet moeilijk om te doen. Het enige wat u nodig heeft voor aantal eigenaren auto checken gratis te doen, is namelijk het kenteken van de auto in kwestie. Hoe de aantal eigenaren auto check precies werkt, leest u in onderstaande alinea.

 

Eigenaar auto achterhalen via kenteken : zo werkt het

Om de kenteken gebonden eigenaren historie van een auto te achterhalen, hoeft u enkel het kenteken van de auto in kwestie te hebben. Dit kenteken vult u in bij onze handige en gebruiksvriendelijke online tool en vervolgens krijgt u alle informatie die u nodig heeft om meer inzicht te krijgen in het aantal vorige eigenaren van een auto. Bekijk de informatie zorgvuldig en print de informatie indien gewenst uit, want het aantal eigenaren is zeker een belangrijke factor bij het wel of niet aanschaffen van een tweedehands voertuig. Actuele persoons- en voertuiggegevens staan in het kentekenregister van het RDW. Gegevens tot 9 jaar geleden kunnen opgevraagd worden. Het enige wat u nodig heeft, is het kenteken.

Waar u rekening mee dient te houden bij autohistorie eigenaren natrekken online, is dat u alleen inzicht krijgt in het aantal vorige eigenaren van een voertuig. Om de privacy van de vorige eigenaren van een voertuig te waarborgen, krijgt u geen namen te zien bij het uitvoeren van een kenteken check. U kunt dus niet precies de eigenaar auto achterhalen door de naam van deze persoon op te zoeken, want dit is simpelweg niet mogelijk bij autohistorie checken om het aantal eigenaren te achterhalen. Indien u het kenteken niet kunt achterhalen is het mogelijk om via het chassisnummer achter het kenteken te komen. Als u een leuke auto ziet en op dat moment niet in de buurt bent van een computer, is het mogelijk om een gratis kenteken check app te downloaden. De apps kunnen in zowel de Apple App Store als de Google Play Store gedownload worden. Autohistoriecheck.nl heeft op dit moment geen app, waardoor wij de kwaliteit van de uitdraai niet kunnen garanderen. Wilt u alles over een auto te weten komen? Doe dan de autohistorie checken en je voorkomt dat je een miskoop doet.

 

1 Comment

  1. Iris June 15, 2016 at 7:53 pm

    Voor mn vriend