Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Schadehistorie auto controleren met nummerplaat check

Veel mensen denken dat het controleren van het schadeverleden van een voertuig ingewikkeld is, maar in feite is het helemaal niet moeilijk om het autoverleden van een voertuig te controleren. Wilt u weten hoe het controleren van de schadehistorie van een voertuig precies werkt met een nummerplaat check? Lees dan in dit artikel wat u nodig heeft om het schadeverleden van een auto, ofwel ex schadeauto, op deze manier te achterhalen en hoe dit precies werkt en ga direct aan de slag met deze informatie.

 

Wat heb ik nodig voor een nummerplaat check?

Zoals de naam het al verklapt, heeft u voor het uitvoeren van een nummerplaat check om het autoverleden van een voertuig te achterhalen enkel de nummerplaat van het voertuig in kwestie nodig. Noteer het kenteken van het voertuig dat u wilt controleren en vul dit kenteken in bij de online schade check voor online nummerplaat checken en u heeft verder niets nodig. Wilt u ook controleren of de tellerstand klopt? Dan is het handig om

 

Hoe werkt de nummerplaat check?

De nummerplaat check is zo ontwikkeld dat de online tool voor autoverleden checken door iedereen eenvoudig gebruikt kan worden. Het enige wat u hoeft te doen voor schadehistorie auto controleren door middel van deze online tool, is het invullen van het kenteken van de auto die u wilt controleren. Vervolgens opent er een nieuwe pagina met verschillende tabellen, waar u al interessante informatie met betrekking tot het gecontroleerde voertuig uit kan halen. Wat u in de tabellen nog niet kan vinden, is informatie met betrekking tot het schadeverleden van een voertuig. Om deze informatie te krijgen, dient u namelijk op de link met de tekst ‘opvragen’ achter de term ‘schade verleden’ te klikken.

Heeft u dit gedaan, dan opent er een nieuwe pagina waar u zelf kunt aangeven welke informatie u wilt opvragen. Klik hier op ‘schadeverleden’ door het vinkje aan te vinken en u ziet meteen hoeveel u moet betalen om het schadeverleden van het voertuig te achterhalen. Door op ‘volgende’ te klikken, kunt u dit bedrag voldoen en direct inzicht krijgen in het schadeverleden van een auto.

In totaal duurt het controleren van het schadeverleden van een voertuig slechts enkele minuten. U bent dus niet uren bezig om de juiste informatie te vinden, maar weet in een mum van tijd meer over het voertuig dat u mogelijk aan wilt schaffen.

 

Waarom is nummerbord zoeken verstandig?

Het controleren van het nummerbord om het schadeverleden van een voertuig te achterhalen in verstandig om diverse redenen. Ten eerste voorkomt u op deze manier dat u een schadeauto met problemen aanschaft die u bij het bekijken en testen van de auto niet had gezien, maar daarnaast voorkomt u ook dat u een auto aanschaft die in het verleden total-loss verklaard is en nu weer verkocht wordt als nieuwe auto. Omdat schade auto vinden niet eenvoudig is door simpelweg naar het voertuig te kijken, is schadehistorie auto controleren zeker een aanrader om een miskoop te voorkomen.

 

Schadeauto kopen of uitgebreide check

Nog meer zekerheid inbouwen? Overweeg dan een professionele autokeuring. U kunt een afspraak maken voor een aankoopkeuring bij een keuringsinstantie of bij een garagebedrijf bij u in de buurt. Zij kunnen de auto controleren op schadeverleden en herstelkwaliteit. Vooral dit laatste is van groot belang wanneer u bewust kiest voor het aanschaffen van een schadeauto. Toont onze schadecheck aan dat u een schadeauto op het oog heeft dan hoeft dit natuurlijk geen probleem te zijn mits deze professioneel hersteld is. U kunt dit controleren door contact op te nemen met het herstelbedrijf en/of de auto door een onafhankelijke garagebedrijf te laten controleren.

 

2 Comments

 1. marijs November 4, 2015 at 11:05 am

  is dit een schadeauto

  • admin November 27, 2015 at 1:20 pm

   Beste Loes,

   Door hier je kenteken in te vullen kun je dat controleren.

   Gr