Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Auto controleren op schadeverleden: stappenplan

Wil je een auto controleren op schadeverleden, maar weet je niet hoe je dit kunt doen en waar je moet beginnen? Volg dan de stappen in onderstaand stappenplan en je weet binnen enkele minuten wat het schadeverleden van een voertuig is. Deze informatie kun je bijvoorbeeld gebruiken bij het kopen van een auto, maar ook bij het bepalen van de verkoopprijs voor het verkopen van een voertuig. En omdat onderstaande stappen voor auto controleren op schadeverleden erg eenvoudig en snel uit te voeren zijn, kan iedereen een auto controleren op de schadehistorie van het voertuig.

auto controleren op schadeverleden

Stap 1: noteer het kenteken van de te controleren auto

Het enige wat je nodig hebt voor het controleren van het schadeverleden van een voertuig, is het kenteken van het betreffende voertuig. Wil je een auto kopen of verkopen, dan is het belangrijk om het kenteken van deze auto volledig te noteren. Het kenteken heb je later nodig voor schadehistorie achterhalen, dus het opschrijven van het volledige kenteken is noodzakelijk.

 

kenteken check

 

Stap 2: vul het kenteken in bij de kenteken check

Als je het kenteken genoteerd hebt, kun je dit kenteken invullen bij een kenteken check voor autohistorie opvragen. Andere gegevens dan het kenteken van de auto heb je niet nodig, dus als je het kenteken ingevuld hebt kun je direct kiezen voor het opvragen van de gegevens voor natrekken ongevalschade. Benieuwd welke informatie de kenteken check online op autohistoriecheck.nl naast autoschade informatie nog meer geeft? Klik dan op de link en lees verder op onze website.

 

Stap 3: voer een eventuele betaling uitbetaling check

Bij de meeste websites voor schadehistorie achterhalen moet je betalen om de schadehistorie van een voertuig in te kunnen zien. Heb je het kenteken ingevuld, dan voer je de betaling van een klein bedrag uit om de informatie met betrekking tot het voertuig in te kunnen zien. Deze betaling gaat vaak via Ideal of kan met een SMS.

 

Stap 4: controleer de getoonde gegevens en noteer deze

Als je hebt betaald voor auto controleren op schadeverleden, krijg je de gegevens van de auto te zien op een nieuwe pagina. Noteer alle gegevens van de auto of beter nog: print de gegevens uit. Later wil je de gegevens wellicht nog een keer inzien en om te voorkomen dat je in dit geval weer moet betalen voor auto controleren, is het beter om de aanvraag uit te printen of in ieder geval alle gegevens te noteren.

Als je de gegevens hebt genoteerd of geprint, kun je de informatie gebruiken bij het kopen of verkopen van een auto. Wil je bijvoorbeeld een auto kopen en zie je dat de auto betrokken is geweest bij een groot ongeluk in 2009? Dan kun je deze informatie gebruiken om de verkoper van de auto te confronteren of om te onderhandelen over een lagere prijs.

Meer weten over schadehistorie natrekken? Maak gebruik van onze schadehistorie natrekken tips.