Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Schadehistorie auto opvragen: tips

schadehistorie auto opvragenNatuurlijk ga je er bij het kopen van een tweedehands auto vanuit dat de verkoper van de auto de waarheid spreekt over het voertuig in kwestie, maar helaas is dit niet altijd het geval. Zo zijn er nog steeds veel verkopers van tweedehands auto’s die je een ietwat te rooskleurig beeld geven van de tweedehands auto, waardoor je als koper het risico loopt een miskoop te doen of te veel te betalen voor de tweedehands auto. Wil je voorkomen dat je een miskoop doet of dat je te veel betaalt voor een tweedehands auto? Lees dan in dit artikel wat je kunt doen om jezelf te beschermen voor een miskoop.

 

Tip 1: kies voor schadeverleden natrekken

De verkoper van een auto kan wel zeggen dat een auto geen schade heeft gehad, maar dit wil niet zeggen dat de auto die je wil kopen daadwerkelijk nooit betrokken is geweest bij een ongeluk. Wil je zeker weten dat de auto die je wil kopen inderdaad geen (groot) ongeluk heeft gehad, dan kun je de auto controleren op schadeverleden. In dit geval zie je precies of de auto schade heeft gehad, wat deze schade precies is geweest en wat er is gedaan door de garage om de schade te verhelpen. Kortom, de schadecheck is enorm handig om jou te behoeden van een miskoop.

kenteken check

 

Tip 2: controleer de tellerstand van een auto

Naast het controleren van het schadeverleden van een auto, is het ook verstandig om de tellerstand van een auto te controleren. De tellerstanden van tweedehands auto’s worden namelijk regelmatig teruggedraaid, zodat auto’s voor een hogere prijs verkocht kunnen worden dan deze daadwerkelijk waard zijn. Wil je voorkomen dat je een auto koopt met een hoge tellerstand? Dan kun je controleren of de km stand logisch is door middel van een tellerstand controle. Je kunt je tellerstand controleren met de RDW NAP check.

 

Tip 3: controleer het aantal eigenaren van een auto

Bovendien wordt ook aangeraden om het aantal eigenaren van een auto te controleren. Het aantal eigenaren van een auto zegt vaak ook iets over het schadeverleden van een auto en verkopers van auto’s zijn vaak niet eerlijk over het daadwerkelijke aantal eigenaren van een auto. Daarom is het niet alleen slim om te kiezen voor schadehistorie auto opvragen, maar ook informatie op te vragen over het aantal eigenaren van een voertuig. Probleem auto’s wisselen vaker van eigenaar dan goede auto’s. Het is overigens altijd slim de auto te laten keuren voor aankoop, dit kun je zelf doen of door een expert laten doen. Sommige mensen verkopen hun auto met veel onderhoud, koop je die auto dan draai jij ervoor op. De eigenarenhistorie zegt iets over bijvoorbeeld hoeveel onderhoud iemand in bezit heeft moeten laten plegen of je kunt dan vragen of deze het onderhoud kan aantonen.

 

Tip 4: kies een betrouwbare partner voor schadehistorie auto opvragen

Wil je de schadehistorie van een auto opvragen? Dan is het belangrijk om dit bij een betrouwbare partner te doen. Een betrouwbare partner voor het opvragen van de schadehistorie van een auto maakt alleen gebruik van recente gegevens van de RDW, dus controleer altijd of de aanbieder van schadehistorie auto opvragen gebruik maakt van deze betrouwbare bron voor autogegevens.