Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Welke informatie geeft autohistoriecheck.nl jou?

Op autohistoriecheck.nl kun je informatie vinden over het kopen van een tweedehands auto. Je krijgt je de mogelijkheid een kentekencheck te doen om autohistorie na te trekken en we besteden extra veel aandacht aan de handel in schadeauto’s. Met deze informatie willen wij jou informeren over de meest voorkomende vormen auto fraude en uiteindelijk te behoeden voor een miskoop. Welke informatie en diensten bieden wij? Hieronder een uitgebreid overzicht waarin wij onze website met je doornemen. Mocht je nog tips hebben dan horen wij deze graag.

Hoe is autohistoriecheck.nl ontstaan?

autohistoriecheck.nl Autohistoriecheck is ontstaan vanuit de miskoop van een van de oprichters. Een aantal jaren geleden was het nog niet mogelijk om een auto te checken op schadeverleden. Schadehistorie auto controleren was digitaal niet mogelijk. Erachter komen of een auto schade heeft gehad kon alleen door een fysieke inspectie door een expert. Je weet als leek immers niet waar je op moet letten. In geval van de oprichter kocht deze een auto die ernstige schade gehad bleek te hebben. Hier kwam hij pas achter toen de auto voor onderhoud naar de dealer ging. De dealer zei dat het een gevaar was ermee door te rijden omdat de auto kennelijk slecht gelast was en de kooiconstructie schade had opgelopen. Allemaal dingen die je als leek niet ziet wanneer goed weggewerkt door een handelaar in schadeauto’s. Toch was de auto, ondanks de goede looks en overige eigenschappen die aanspraken, niet veilig. Al snel ontstond de gedachten dat er vast meer mensen de dupe worden van autohandelaren die schadeauto’s opknappen en doorverkopen. Toen bleek dat deze data via een andere auto fraude aanvechter beschikbaar werd gesteld zijn we om de tafel gegaan om zo via online informatievoorziening mensen te beschermen tegen miskopen. Zo ontstond de kentekencheck voor autohistorie.

Kenteken check voor autohistorie

De kenteken check voor autohistorie is een allesomvattende term voor wat er op kenteken na te trekken is. Met de kentekencheck kun je alle algemene informatie die bij de RDW bekend is over een voertuig opvragen. Je kunt ook zien of een auto gestolen is, let wel op het kan ook zijn dat een auto omgekat of gekloond is. Een omgekatte auto kun je niet herkennen met de kenteken check, dit omdat de auto niet als gestolen geregistreerd staat. Het lastige met een omgekatte auto is dat deze in feite gestolen is maar wordt voorzien van kenteken en soms zelfs chassisnummer van een niet gestolen auto. Check je het voertuig na dan controleer je in feite de niet gestolen auto in plaats van het voertuig wat je wilt gaan kopen. Twijfel je over de eerlijkheid van een voertuig? Rijdt er dan mee langs bij het politiebureau of doe de kentekencheck en controleer alle voertuiggegevens nauwkeurig.

NAP check

RDW tellerstandenDe NAP check is een check voor kilometerstand controle. Het niet controleren van een tellerstand is niet gratis en daarom laten veel mensen het achterwegen. Het zal je dan ook niet verbazen dat de meest voorkomende vorm van oplichting kilometerfraude is, simpelweg omdat veel mensen de tellerstand niet natrekken komen handelaren met deze vorm van fraude weg. Ga je een occasion kopen, check dan altijd de tellerstand.

Informatie over schadeauto’s

Omdat de handel in schadeauto’s in Nederland enorm is besteden we uitgebreid aandacht aan de handel in schadeauto’s. Je vindt informatie over het systeem en verdienmodel in de schadeauto handel en krijgt uitleg over hoe je een schadeauto kunt natrekken. Dit natrekken kan middels schadehistorie auto controleren online.

Schadehistorie auto controleren

Schadehistorie auto controleren is een service waarbij je kunt controleren of een auto in het verleden ernstige schade heeft geleden. De schadecheck is bijzonder handig voor iedereen die een tweedehands auto gaat kopen. Het kopen van een schadeauto kan invloed hebben jouw veiligheid in het verkeer. Het is daarom van groot belang dat je controleert of de auto schadevrij is middels de kenteken check voor schadehistorie.

Informatie over instanties NAP en RDW

Als autobezitter krijg je te maken met tal van instanties. De belangrijkste is de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). Zij registreren voertuigen, bepalen de motorrijtuigenbelasting, beheren rijbewijs en APK registratie. Naast de RDW is stichting de Nationale Auto Pas een belangrijke partij om kennis van de nemen. Zij werken tegenwoordig samen met de RDW en registreren kilometertellerstanden. Ga je een occasion kopen, dan is het handig een NAP check te doen.

Algemene informatie over de ontstaansgeschiedenis van de auto

Gewoon omdat we van auto’s houden besteden we aandacht aan de geschiedenis van de auto. Alles over het ontstaan van de eerste auto’s en de industriële revolutie.