Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Goede kwaliteit auto kopen? Doe een autoschade check

De kwaliteit van een auto wordt niet alleen bepaald door het merk van de auto, het model van de auto, het bouwjaar en de leeftijd van de auto en dautoschade checke tellerstand op de kilometerteller van de auto, maar ook zeker door het verleden van de auto. Het autoverleden van een voertuig zegt namelijk niet alleen iets over hoe de auto in het verleden onderhouden is door vorige eigenaren, maar ook zeker over de mogelijke schade die een auto ooit geleden heeft. En omdat de staat van onderhoud van een auto en de mogelijke schade die een auto ooit geleden heeft zeker van invloed zijn op de kwaliteit van een auto, is het autoverleden van een voertuig erg belangrijk om de kwaliteit van een voertuig te beoordelen. Bent u van plan om een auto aan te schaffen en wilt u zeker weten dat de auto in kwestie aan uw kwaliteitseisen voldoet? Kijk dan niet alleen naar het merk van de auto, het model van de auto, het bouwjaar of de leeftijd van de auto en de tellerstand van het voertuig, maar kijk ook kritisch naar het autoverleden van het voertuig in kwestie.

 

Het in kaart brengen van het autoverleden van een voertuig

Veel mensen denken dat het verleden van een auto eenvoudig in kaart gebracht kan worden door de verkoper van de auto te vragen wie de eigenaar van de auto was, hoe de auto in het verleden onderhouden is en of de auto ooit een ongeluk heeft gehad of op een andere manier schade heeft geleden. Natuurlijk kunt u de verkoper van de auto om informatie vragen als u een duidelijk beeld wil krijgen van de onderhoudshistorie en schadehistorie van een auto, maar dit is niet de beste manier om een duidelijk beeld te krijgen van het verleden van een auto. De kans dat de verkoper vertelt dat de auto in het bezit is geweest van iemand die niet bepaald voorzichtig was, iemand die de auto niet goed onderhouden heeft of iemand die veel ongelukken heeft gemaakt, is namelijk vrij klein. Dit betekent dat u na het vragen van opheldering van de verkoper alsnog geen duidelijk beeld heeft van de auto in kwestie.

 

Autoverleden opvragen met een autoschade check

Een betere manier om inzicht te krijgen in de onderhoudshistorie van een auto en het auto schade verleden van een voertuig, is door een autoschade check uit te voeren. Een autoschade check is een online controletool die u kunt gebruiken voor auto checken op schade door het kenteken van de auto in te vullen. Heeft u dit gedaan, dan zoekt de online controletool in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) naar relevante informatie die onder het door u opgezochte kenteken valt en krijgt u een volledig rapport met de onderhouds- en schadehistorie van de auto in kwestie. Heeft een auto schade gehad, dan ziet u dit terug in het rapport. Is een auto niet goed onderhouden, dan ziet u dit ook terug in het rapport dat u ontvangt na schade auto checken. En is de occasion in kwestie in het verleden zelfs geclassificeerd als schadeauto? Dan zal de verkoper van de auto u dit niet zo snel vertellen, maar ziet u dit gelukkig wel in het rapport dat u ontvangt na schadehistorie auto controleren.

Het opvragen van de autogeschiedenis van een voertuig is vooral interessant als u een occasion gaat kopen. Bij het kopen van een occasion is de kans groot dat de verkoper van de auto dingen verzwijgt over de autogeschiedenis van het voertuig en is de kans zelfs aanwezig dat u een schadeauto aan het bekijken bent in plaats van een goede occasion. Wilt u voorkomen dat u een miskoop doet, dan wordt altijd aangeraden om even wat tijd te steken in schadeverleden auto achterhalen doormiddel van kenteken checkauto checken op schade.