Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Waar schadeverleden auto natrekken?

autohistoriecheck.nlHet schadeverleden van een auto natrekken betreft het natrekken van de historie van een voertuig met betrekking tot de schade die het voertuig ooit heeft gehad. Iedere keer als een voertuig schade heeft geleden, wordt er op basis van het kenteken van het voertuig een aantekening in het schadeverleden van de auto gezet. Zowel schade van een meerzijdig ongeval als de schade van een eenzijdig ongeval wordt in het rapport genoteerd, dus door middel van het natrekken van het schadeverleden van een voertuig krijgt u altijd een duidelijk beeld van de geschiedenis van een auto.

Autogeschiedenis checken is voornamelijk interessant als u een tweedehands auto gaat kopen en wilt controleren of dit voertuig wel van goede kwaliteit is. Zeker met oog op het grote aantal schadeauto’s dat als ‘zo goed als nieuw tweedehands voertuig’ wordt verkocht, is het verstandig om te kiezen voor schadeverleden auto checken. Maar waar is schadeverleden auto natrekken precies mogelijk en hoe werkt schadeverleden auto natrekken precies? De antwoorden op deze belangrijke vragen, leest u in dit artikel. Maak gebruik van de schadecheck en voorkom dat u een onbedoeld een schadeauto koopt.

 

Waar kan ik schadeverleden auto natrekken?

Om het schadeverleden van een voertuig te controleren, maakt u gebruik van een zogeheten schade check. Een schade check wordt ook wel een autoschade check genoemd en betreft een online tool die u kunt gebruiken voor autogeschiedenis checken op basis van het kenteken van een voertuig. U vindt de schade check om de schadehistorie van een voertuig te controleren op onze website. Wilt u meer weten, lees dan ook ons artikel waarin wij tips geven over het controleren van een auto op schade.

 

schadeverleden auto natrekken

Hoe werkt schadeverleden natrekken?

Schadeverleden van een auto achterhalen door autohistorie op te vragen lijkt misschien wat ingewikkeld, maar in feite is dit erg eenvoudig. Je kunt het schadeverleden achterhalen door gebruik te maken van een stappenplan voor autoschade herkenning. Het enige wat u hoeft te doen voor schadeverleden controleren met autohistorie check, is het invullen van het kenteken dat u wilt controleren. De schade check werkt namelijk altijd op basis van het kenteken van een voertuig, omdat de informatie over een specifiek voertuig altijd wordt opgeslagen onder het kenteken van de auto.


Heeft u het kenteken ingevuld, dan gaat de tool met dit kenteken in de database van de Rijksdienst voor het Wegverkeer op zoek naar de juiste informatie. De tool heeft direct toegang tot de database van de RDW, dus u krijgt altijd betrouwbare informatie bij autohistorie op kenteken natrekken. Is de juiste informatie gevonden, dan krijgt u deze informatie te zien in de vorm van een overzichtelijk rapport. In dit rapport kunt u precies zien wat het schadeverleden van een auto is, zodat u meteen weet waar u aan toe bent. Op basis van het schadeverleden van een auto kunt u vervolgens bepalen of u het voertuig in kwestie wilt kopen, of dit liever toch niet doet.

Heeft u het rapport gezien en wilt u het rapport later mogelijk nogmaals inkijken? Dan kunt u simpelweg nog een kenteken check uitvoeren, maar u kunt het rapport op de webpagina ook altijd printen. Door het rapport te printen, kunt u de informatie van het rapport op een gewenst moment altijd nog inzien. Het printen van een rapport wordt tevens ook aangeraden als u de verkoper van de auto wil confronteren met de informatie in het rapport, want in dit geval heeft u het rapport altijd bij de hand.