Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Hoe betrouwbaar is autoverleden?

autoverleden natrekkenBij het aanschaffen van een tweedehands auto wordt door professionals aangeraden om een autoverleden check uit te voeren. Kiest u voor autoverleden checken, dan voorkomt u namelijk dat u een auto met verborgen mankementen aanschaft of dat u het slachtoffer wordt van fraude met schadeauto’s die als nieuwe voertuigen worden verkocht. Wilt u een schade check uitvoeren en vraagt u zich af hoe betrouwbaar is autoverleden? Lees dan meer over de betrouwbaarheid van de schade check voor het achterhalen van het autoverleden in dit artikel.

 

Km stand controleren: autoverleden is betrouwbaar

Voor we iets vertellen over de werking van een kenteken check voor het achterhalen van de autohistorie, is het belangrijk om te vermelden dat het autoverleden opvragen altijd betrouwbaar is. De reden dat u altijd betrouwbare informatie krijgt als u kiest voor auto verleden checken, heeft te maken met het feit dat de gegevens van deze controle altijd uit de database van de RDW wordt gehaald. De afkorting RDW staat voor Rijksdienst voor het Wegverkeer en betreft de instantie die in ons land onder andere verantwoordelijk is voor het bewaren van belangrijke voertuiggegevens. Omdat wij onze informatie direct uit de database van de RDW halen, is onze schade check altijd betrouwbaar.

 

De informatie van de RDW

Nu u weet dat de kenteken check voor het achterhalen van de autohistorie betrouwbaar is, vraagt u zich misschien af hoe de Rijksdienst voor het Wegverkeer dan aan alle gegevens van een voertuig komt. Dit lijkt misschien een onmogelijke taak door het grote aantal auto’s in ons land, maar in feite is het voor de RDW erg eenvoudig om aan informatie te komen. De informatie die zij in de database zetten, wordt namelijk (bijna) altijd verschaft door garages in ons land. Iedere keer als er een auto bij een garage komt met schade door een eenzijdig of meerzijdig ongeluk, wordt de schade van het voertuig aan de RDW doorgegeven. De RDW zet de schade vervolgens in het rapport van de betreffende auto, dat wordt opgevraagd als u een kenteken check voor het achterhalen van de historie auto uitvoert. En omdat de garages in ons land verplicht zijn om hun informatie door te geven aan de RDW, krijgt u bij het uitvoeren van een kenteken check altijd een volledig beeld van een voertuig.

 

De betrouwbaarheid van andere gegevens

AutoverledenNaast het autoverleden, zijn ook de andere voertuiggegevens in de database van de RDW zeker betrouwbaar te noemen. Deze gegevens worden namelijk op dezelfde manier verzameld, opgeslagen en opgevraagd door de RDW en door onze kenteken check tool, wat betekent dat u bij het opvragen van andere voertuiggegevens ook zeker kan zijn van de betrouwbaarheid van deze gegevens. Wilt u bijvoorbeeld de km stand controleren van een voertuig, wilt u de kenteken check gebruiken voor eigenaren natrekken of wilt u een betrouwbare autowaarde bepaling uitvoeren, dan kunt u met een gerust hart onze online kenteken check gebruiken om dit te doen.

2 Comments

 1. A. Klint December 10, 2015 at 6:52 pm

  heb ik het zsm binnen?

  • admin January 11, 2016 at 10:11 am

   Ja binnen enkele minuten heeft u het autoverleden rapport binnen.

   Groeten,
   Autohistoriecheck