Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Kenteken opvragen: de voordelen

kenteken opvragenHet opvragen van een kenteken is steeds populairder onder zowel particulieren als professionals in de autobranche en dit is niet voor niets. Kenteken opvragen auto brengt namelijk diverse voordelen met zich mee, zowel voor consumenten als voor verkopers van tweedehands auto’s. Ben je benieuwd wat deze voordelen precies zijn? Lees dan in dit artikel meer over de voordelen van kenteken opvragen voor consumenten en verkopers van tweedehands auto’s.

Kenteken opvragen: de voordelen voor consumenten

Kies je als consument voor kenteken eigenaar natrekken, dan profiteer je van diverse voordelen. De belangrijkste pluspunten van het uitvoeren van een nummerplaat check, zijn de volgende:

  1. Je hebt meer inzicht in de voertuiggegevens van een auto, zoals algemene informatie als het model van de auto en de leeftijd van de auto.
  2. Je kunt eenvoudig de dagwaarde van een voertuig inzien, zonder dat je complexe berekeningen uit moet voeren om deze dagwaarde zelf te berekenen.
  3. Je kunt het risico bij het aanschaffen van een tweedehands auto beperken, bijvoorbeeld door de schadehistorie van een auto te achterhalen.
  4. Je kunt de informatie die je krijgt door middel van een kenteken check gebruiken bij het onderhandelen over de prijs van een tweedehands auto.
  5. Je kunt controleren of de tellerstand van een auto wel klopt. Soms worden tellerstanden teruggedraaid, dus het is zeker een aanrader om de tellerstand van een auto te controleren voor je dit voertuig aanschaft.

Wil je ook profiteren van bovenstaande voordelen? Maak dan gebruik van een online nummerplaat check om specifieke voertuiginformatie te verkrijgen. Wil je meer te weten komen over de kenteken check online? Lees dan welke 3 redenen je kunnen bewegen tot doen van een kentekencheck.

Kenteken opvragen: de voordelen voor autoverkopers

Hoewel velen denken dat kenteken opzoeken alleen interessant is voor consumenten, is het ook voor autoverkopers zeker interessant om even wat tijd en moeite te investeren in kenteken opvragen. Zo zijn er ook voor autoverkopers enkele voordelen verbonden aan het opvragen van een kenteken, waaronder de volgende pluspunten:

  1. Krijg je de auto aangeleverd door een andere partij, dan kun je eenvoudig achterhalen of deze partij de waarheid spreekt over de staat van de auto. Zo kun je bijvoorbeeld achterhalen of de auto inderdaad geen schade heeft geleden, maar ook of de auto inderdaad maar één eigenaar heeft gehad.
  2. Het bepalen van de verkoopprijs van een auto is eenvoudiger na het uitvoeren van een nummerplaat check. Met een nummerplaat check krijg je namelijk een beter beeld van de aankoopwaarde, maar ook van de dagwaarde van een auto.
  3. Krijg je de auto aangeleverd door een consument of een andere autoverkoper, dan kun je eenvoudig controleren of de tellerstand van de auto correct is.

Door te kiezen voor een nummerplaat check, kunnen autoverkopers van tweedehands voertuigen hun positie als verkoper verbeteren en voorkomen dat zij te maken krijgen met fraude. Inzicht in de autohistorie helpt hen dus bij het inkopen van een goede occasion.

 

kenteken check