Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Auto kopen? Controleer het schadeverleden auto

schadeverleden controlerenHet aanschaffen van een occasion is steeds populairder geworden in ons land. Dit komt niet alleen omdat occasions veel goedkoper zijn dan nieuwe auto’s, maar ook omdat de kwaliteit van occasions steeds beter wordt. Toch betekent de verbeterde kwaliteit van occasions niet dat u zomaar naar een dealer kunt gaan om een occasion te kopen. Hoewel de algemene kwaliteit van occasions steeds beter is, wordt er namelijk nog steeds veel gefraudeerd bij het verkopen van occasions. Niet alleen door de tellerstand van occasions terug te draaien, maar ook door het schadeverleden van een occasion te verzwijgen. Hoe u kunt voorkomen dat u een occasion koopt met een indrukwekkend schadeverleden en waarom het controleren van het schadeverleden belangrijk is om een goede aankoop te doen, leest u in dit artikel.

 

Schadeverleden controleren met de schadehistorie check

U kunt het schadeverleden van een auto eenvoudig controleren. Hiervoor hoeft u geen kruisverhoor te starten met de verkoper van de auto en hoeft u ook geen zoektocht te starten naar de vaste garage van de occasion in kwestie om de monteurs te verhoren over het schadeverleden van de auto, maar kunt u eenvoudig een schadehistorie check uitvoeren. Een schadehistorie check is een online tool die u gebruikt voor het eenvoudig en snel autoschade checken.

Het schadeverleden opvragen door middel van de schadehistorie check werkt als volgt. U vult het kenteken van de te controleren occasion in bij de tool, u klikt op enter en u krijgt een hele lijst met autogegevens die op basis van het door u ingevulde kenteken zijn gevonden in de database van de RDW. In deze lijst staat ook het schadeverleden van de auto genoteerd, die u kunt controleren door op ‘opvragen’ te klikken. Als u dit heeft gedaan, opent er een nieuwe pagina waar u nogmaals aan moet geven dat u het schadeverleden van de auto wil controleren. Heeft u dit gedaan, dan moet u een kleine vergoeding betalen en krijgt u vervolgens een uitgebreid schaderapport voor de door u gecontroleerde occasion opgestuurd via e-mail.

Het belang van schadehistorie auto controleren

 

schadeverleden checken

Zoals al eerder vermeld, wordt er veel gefraudeerd bij het verkopen van occasions door het schadeverleden van een auto te verzwijgen. Dit wordt niet voor niets gedaan door verkopers van occasions, want de schade van een auto heeft veel invloed op de kwaliteit van een voertuig en dus op de verkoopprijs van een occasion. Wat het belang van het schadeverleden precies is bij het bepalen van de kwaliteit en de verkoopprijs van een auto, kan eenvoudig uitgelegd worden aan de hand van een voorbeeld.

Stel, u wilt een auto kopen die grote schade aan auto heeft gehad in de vorm van een ongeluk met meerdere betrokken voertuigen. De schade aan het voertuig is helemaal gerepareerd en de auto is weer zo goed als nieuw, maar logischerwijs wilt u als koper niet zo veel voor de auto betalen als voor een auto zonder schade. U weet namelijk niet of de gerepareerde schade in de toekomst mogelijk weer een rol zal spelen en of de waarde van de auto niet nog verder gaat dalen als dit inderdaad het geval is. Heeft een auto geen schade gehad, dan is het logisch dat u meer voor dit voertuig wil betalen dan voor hetzelfde voertuig die wel schade heeft gehad.

Als u geen verstand heeft van auto’s is het lastig om oude autoschade te herkennen. In dit geval wordt daarom aangeraden om te kiezen voor schadehistorie auto checken, zodat u nooit een auto met schade koopt zonder dat u dit weet. Het uitvoeren van een kentekencheck schadeverleden is zo gebeurd en kost slechts enkele euro’s, dus het is zeker een aanrader om een grote miskoop te voorkomen.