Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Hoe kan ik de tellerstand controleren?

tellerstand controlerenOmdat er regelmatig fraude wordt gepleegd bij het verkopen van tweedehands auto’s door de tellerstand terug te draaien, is het zeker verstandig om de tellerstand van een voertuig  controleren voor u dit voertuig daadwerkelijk aanschaft. Bent u van plan om een tweedehands auto te gaan kopen en wilt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van zogeheten tellerstandfraude? Lees in dit artikel dan het antwoord op de vraag ‘hoe kan ik de tellerstand controleren?’ en neem het stappenplan in dit artikel door om te voorkomen dat u een miskoop doet bij het aanschaffen van een tweedehands auto.

Ter verduidelijking, wij spreken over zowel een RDW NAP check even als de RDW database voor tellerfraude en stichting de Nationale Auto Pas (NAP).

 

Stap 1: het verzamelen van de noodzakelijke voertuiggegevens

km stand controlerenHet aanschaffen van een tweedehands auto kan lastig zijn. Zorg er daarom voor dat je altijd alle noodzakelijke voertuiggegevens verzamelt en inzichtelijk krijgt voordat je een koop sluit. Een van de belangrijkste voertuiggegevens die je bij autohistoriecheck.nl kunt opvragen is de betrouwbaarheid van de tellerstand. Om de tellerstand van een auto te controleren, heeft u verschillende voertuiggegevens nodig. Zo heeft u ten eerste het kenteken van het voertuig nodig, omdat dit kenteken wordt gebruikt om de juiste auto in de database van de RDW voor de NAP check te zoeken. Daarnaast heeft u niet alleen het kenteken van de auto nodig voor tellerstand controleren, maar moet u ook de huidige tellerstand van het voertuig weten. De huidige tellerstand is de tellerstand die op dit moment op het dashboard van de auto getoond wordt. Om te kijken of deze tellerstand logisch is, moet de tellerstand ook meegenomen worden in het onderzoek van de NAP kilometerstand check.

 

Stap 2: zoek onze online km check

Op de homepage van onze website ziet u een groot kader met een afbeelding van een (leeg) kenteken. In dit kader vult het kenteken in dat u wilt controleren, om vervolgens op ‘enter’ te drukken en uw aanvraag te verzenden. Als u uw aanvraag heeft verzonden, gaat onze online tool voor kilometerstand checken in de database van de RDW op zoek naar het kenteken dat u heeft ingevuld. Is dit kenteken gevonden, dan wordt er een nieuwe pagina geladen met enkele tabellen met informatie.

 

Stap 3: zoek informatie over de tellerstand van de auto

Om meer te weten te komen over de tellerstand van het voertuig dat u heeft gecontroleerd, zoekt u in de tabellen op de pagina naar het woord ‘kilometerstand’. Als u de term ‘kilometerstand’ heeft gevonden, ziet u al snel dat er een link met de titel ‘opvragen’ achter staat. U klikt op deze link om een nieuwe pagina te openen.

 

Stap 4: geef aan welke informatie u nodig heeft

auto checkOp de nieuwe pagina ziet u een klein overzicht met enkele gegevens die u op kunt vragen. Geef aan dat u meer informatie wil over de tellerstand van het voertuig door deze optie aan te vinken en vul de kilometerstand van de auto in die u wilt controleren. Heeft u dit gedaan, dan klikt u op ‘volgende’. Heeft u de kleine vergoeding voor het controleren van de tellerstand van de auto betaald, dan krijgt u een duidelijk beeld van de juistheid van de tellerstand in de auto, in de vorm van een overzichtelijk rapport met betrouwbare gegevens uit de database van de RDW. Vraagt u zich af waar kan u een gratis NAP check kunt doen? Dan moeten wij u helaas teleur stellen, want het gratis uitvoeren van een NAP check om de tellerstand van een auto te controleren is nooit mogelijk. Om de database van de RDW te mogen raadplegen voor deze informatie, dient er namelijk altijd een (kleine) vergoeding betaald te worden.