Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Hoe werkt de NAP kilometerstand check?

De NAP check of kenteken check is een betrouwbare online tool die u kunt gebruiken voor kilometerstand controleren betrouwbaar. Een occasion kopen kan lastig zijn, gaat u een tweedehands auto kopen en twijfelt u of de tellerstand van de auto wel klopt? Dan kunt u dit controleren door middel van nummerplaat checken. En omdat er helaas veel gefraudeerd wordt met het terugdraaien van de tellerstanden van tweedehands auto’s, is het zeker geen overbodige luxe om de tellerstand van het voertuig dat u wellicht aan wilt schaffen even te controleren.

Dat het controleren van de tellerstand van een voertuig belangrijk is, is duidelijk. Maar hoe werkt de NAP kilometerstand check precies? Het antwoord op deze vraag, leest u in dit artikel. Zo wordt er in dit artikel een stappenplan gegeven met wat u moet doen om de tellerstand van een auto te controleren, maar ook met informatie over wat er achter de schermen gebeurt als u de tellerstand van een voertuig controleert.

 

Stap 1: u vult de gegevens van het te controleren voertuig in

NAP checkDe eerste stap van autohistorie tellerstand opvragen door middel van een NAP check, is dat u de gegevens van het te controleren voertuig invult. Dit is niet alleen het kenteken, maar ook de tellerstand die op dit moment weergegeven wordt in het dashboard van de auto. Rond het getal van deze tellerstand alleen af naar boven, vul altijd een volledig getal in dat met de werkelijkheid overeen komt.

 

Stap 2: de tool zoekt in de database van NAP naar de juiste informatie

Op basis van het kenteken dat u heeft ingevuld bij stap 1, gaat de tool voor autogeschiedenis checken voor logische km stand in de database van de NAP en de RDW op zoek naar het juiste kenteken. Is dit kenteken in de database gevonden, dan wordt het rapport over dit kenteken geopend. Hier wordt de informatie over de tellerstand van het voertuig opgezocht, waarna gecontroleerd wordt of de tellerstand die u heeft doorgegeven logisch is ten opzichte van de laatst genoteerde tellerstanden. Op basis van dit kleine onderzoek wordt er een rapport opgesteld.

 

Stap 3: het versturen van het rapport

De laatste stap van autohistorie checken voor NAP check, betreft het versturen van het rapport met betrekking tot de autohistorie van het gecontroleerde voertuig. Zo wordt er een nieuwe webpagina geopend met een kort, duidelijk en overzichtelijk rapport op basis van het uitgevoerde onderzoek, waar u de volgende onderzoekconclusies kunt lezen:

  1. De tellerstand is logisch: op basis van de tellerstand die u heeft doorgegeven, is door de tool geconcludeerd dat deze tellerstand een logische opvolger is van de laatst genoteerde tellerstanden.
  2. De tellerstand is onlogisch: op basis van de tellerstand die u heeft doorgegeven, is door de tool geconcludeerd dat deze tellerstand geen logische opvolger is van de laatst genoteerde tellerstanden. In de praktijk betekent dit dat de laatst genoteerde tellerstand hoger is dan de tellerstand die u heeft doorgegeven.
  3. Geen oordeel: er is te weinig informatie om een oordeel te geven.

Tot slot kunt u het rapport uitprinten om het later nog eens in te zien. Het is altijd verstandig om het tellerstand rapport te bewaren, deze kunt u ook bij verkoop gebruiken om aan te tonen dat de tellerstand klopt. Wilt u meer tips ontvangen over een tweedehands auto kopen? Lees dan ons artikel ‘Tweedehands auto kopen – Tips om een miskoop te voorkomen‘ en zie hoe u uzelf nog meer kunt beschermen tegen een miskoop.