Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Km check uitvoeren: waarom is dit belangrijk?

Telllerstand controlerenSteeds meer mensen kiezen voor het uitvoeren van een km check en dit is niet voor niets. Het controleren van de tellerstand van een auto is namelijk erg belangrijk om diverse redenen, die in dit artikel verder worden beschreven. We zullen in gaan op de invloed van de NAP km check en wat dit betekent in de strijdt tegen tellerfraude. Tevens besteden we aandacht aan verkrijgen van inzicht in de auto gebruikshistorie in relatie tot km stand en de invloed hiervan op je onderhandelingspositie. Kortom, een berg informatie waarmee jij voorkomt dat je slachtoffer wordt van tellerfraude en hoe je dat omzet naar een betere aankoopprijs. Na afloop van dit artikel weet je waarom km check uitvoeren zo belangrijk en nuttig is.

 

Tellerstand controle: tellerstandfraude verminderen

Om de prijs van tweedehands auto’s te kunnen verhogen, zijn er veel particuliere en zelfs professionele verkopers van tweedehands auto’s die de tellerstand van hun te verkopen auto’s terugdraaien. Een auto met een lagere tellerstand heeft namelijk minder kilometers gemaakt, waardoor de prijs van dit voertuig hoger ingestoken kan worden dan de prijs van een voertuig met meer kilometers op de teller. Deze tellerstandfraude is natuurlijk illegaal, maar is helaas nog steeds aan de orde van de dag. Door een tellerstand controle uit te voeren, weet je zeker dat je geen slachtoffer wordt van tellerstandfraude. En omdat tellerstandfraude nog steeds veel voorkomt, is het zeker geen overbodige luxe om de tellerstand van een auto te controleren als je een tweedehands auto aan gaat schaffen.

 

Km stand controleren: meer inzicht in het verleden van een auto

Daarnaast geeft een auto NAP check je meer inzicht in het verleden van een auto. Zo kun je met een NAP check precies de geschiedenis verloop km stand checken van een auto, waardoor je precies weet hoeveel kilometers de betreffende auto door de jaren heen gereden heeft. Zegt een verkoper dat de auto in het jaar 2013 bijna alleen maar in de garage heeft gestaan? Dan kun je dit eenvoudig controleren door de kilometerstand van het voertuig van het jaar 2012 te controleren met de kilometerstand van het voertuig na het jaar 2013.

 

RDW tellerstand controleren: betere onderhandelingspositie

km stand checkTot slot kan het controleren van autogegevens bij Nationale Auto Pas er ook voor zorgen dat je een betere onderhandelingspositie hebt bij het kopen van een auto. Heb je bijvoorbeeld ontdekt dat een auto een teruggedraaide kilometerstand heeft, maar wil je de auto alsnog aanschaffen? Dan kun je de informatie van een km check gebruiken bij de prijsonderhandeling bij het kopen van de auto, zodat je de auto voor een aantrekkelijke prijs aan kan schaffen. Als je de informatie slim gebruikt en op een slimme manier onderhandelt, kan de informatie van een km check je wel honderden tot duizenden euro’s besparen bij het aanschaffen van de auto.