Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Manieren om de geschiedenis van een auto te traceren

Als u op zoek bent naar een tweedehands auto, dan wilt u zeker zijn van de autogeschiedenis. Alleen als alles in orde lijkt en alle gegevens van het voertuig blijken te kloppen, dient u door te gaan met het kopen van de auto. Het controleren van de voertuiggeschiedenis is het belangrijkste dat u moet doen voordat u een tweedehandswagen koopt. Als u dat niet doet, kost de aankoop u misschien een fortuin, omdat verborgen fouten in een auto nogal duur blijken te zijn om te laten repareren. Met een tweedehands auto is het vooral belangrijk om te weten of u met een beschadigd of gestolen voertuig te maken hebt, zodat u later geen spijt krijgt van uw beslissingen. In dit artikel hebben we de belangrijkste elementen opgesomd waaraan u aandacht moet schenken bij het kopen van een tweedehands voertuig in Nederland.

Waar komen beschadigde auto’s vandaan?

Als we uitgaan van de algemene trend, heeft een meerderheid van de uit Duitsland geïmporteerde auto’s een schadegeschiedenis. Waarom? Nou, het is eigenlijk vrij simpel – hoe minder waardevol een auto is, hoe goedkoper hij is om te importeren. Volgens een recent rapport hebben de meeste auto’s die van Duitsland naar Nederland komen een schadegeschiedenis of een teruggedraaide kilometerteller. Het is dus essentieel om een ​​chassischeck uit te voeren voordat u een Duitse import met een schadegeschiedenis koopt.
Manieren om de geschiedenis van een voertuig te detecteren

1. Detecteer online schade met kentekennummer

Tegen een kleine vergoeding kunt u online schadeclaims opvragen. Het nadeel is dat dit alleen geregistreerde schade betreft. Met behulp van het kenteken of VIN (voor geïmporteerde auto’s) kunt u eenvoudig het model, het jaar, het carrosserietype en zelfs de oorspronkelijk in het voertuig geïnstalleerde uitrusting bekijken. U kunt ook een schadeoverzicht van geïmporteerde auto’s aanvragen door een chassisnummer controle uit te voeren. Het rapport dekt echter alleen de geregistreerde schade. Schade die niet geregistreerd is, is niet opgenomen in het rapport.

2. Controleer de apparatuur

Als u de feitelijke uitrusting in de auto vergelijkt met de originele uitrusting, kunt u erachter komen of deze in het verleden schade heeft opgelopen. Het repareren van een auto die zwaar is beschadigd, kan op de lange termijn behoorlijk duur uitvallen. De meeste verkopers proberen winst te maken op gebruikte auto’s door de originele apparatuur te vervangen door goedkopere equivalenten met andere specificaties. Daarom is het van cruciaal belang om de kleur van de bekleding, verf en glas, beschermers, spiegels, handgrepen en airbags te controleren voordat u een definitieve beslissing neemt.

3. Controleer de databases van gestolen voertuigen

Maak er een gewoonte van om de database van gestolen voertuigen te controleren om er zeker van te zijn dat het legaal is om het voertuig te kopen. Als alle documenten authentiek zijn en de overige dingen goed controleert, kunt u er zeker van zijn dat de auto niet is gestolen. Het kopen of verkopen van een gestolen auto kan een fortuin kosten. Niet alleen wordt de auto in beslag genomen, u krijgt ook geen vergoeding.

4. Kilometertellerfraude

Kilometertellerfraude is een veelvoorkomende praktijk in verschillende Europese landen. Het is vrij gemakkelijk om te begrijpen waarom zoveel auto’s teruggedraaide kilometertellers hebben – hoe hoger het aantal kilometers, hoe lager de prijs van de auto en hoe langer het duurt voordat het voertuig is verkocht. In sommige geïmporteerde auto’s kan de kilometerteller zelfs twee keer aangepast zijn; eerst in het buitenland, en vervolgens opnieuw in Nederland. Wij, van Autohistoriecheck.nl, verzamelen informatie over kilometerstanden en als dergelijke informatie beschikbaar is voor het betreffende voertuig, wordt deze opgenomen in het voertuiggeschiedenisrapport.

5. Beschadigde en geborgen voertuigen

Beschadigde en geborgen voertuigen zijn niet erg moeilijk te herkennen en de meeste van hen zijn geïmporteerd uit Duitsland en Polen. Omdat bergingsvoertuigen een makkelijke manier zijn om winst te maken, zijn ze populair bij professionele tweedehandsautodealers. Het is van cruciaal belang om te controleren of Autohistoriecheck.nl informatie over schade toont wanneer u het kenteken invoert van het voertuig dat u wilt kopen.

6. Bekijk foto’s van het voertuig

Bij het kopen van een gebruikte auto is het goed om naar oude foto’s te kijken, voor zover beschikbaar. U bent misschien niet op de hoogte van eerdere ongelukken met de auto, maar op foto’s ziet u eventuele reparaties en aanpassingen. Het is een goede gewoonte om de afbeeldingen in het autohistorierapport te vergelijken met de foto’s van de verkoper om eventuele verschillen gemakkelijk te herkennen.

7. Laat een aankoopinspectie uitvoeren

Dit is de enige manier om echt zekerheid te krijgen. Een van mijn collega’s gaat met u mee en onderwerpt de auto aan een uitgebreide voertuiginspectie. Dan weet u precies wat voor soort auto u daadwerkelijk koopt. Maak er een gewoonte van om het interieur en de buitenkant van de auto goed te controleren, inclusief de staat van de bekleding en het dashboard. Kijk aan de buitenkant uit voor krassen, deuken en andere gebruikersschade. In sommige gevallen is de visuele inspectie voldoende om vast te stellen dat de auto schade heeft opgelopen.

 8. Testrit

De laatste maar de belangrijkste inspectie is het proefrijden met uw toekomstige aankoop. Monitor de werking van de motor, de (automatische) versnellingsbak, de remmen, de vering, het stuurwiel en hoe de auto zich gedraagt ​​op verschillende oppervlakken en drempels.

Conclusie
Op Autohistoriecheck.nl kunt u eenvoudig de geschiedenis van een auto inzien zonder naar het RDW-kantoor te hoeven gaan. Door een paar details in te voeren, zoals het kenteken, krijgt u in een oogwenk toegang tot de complete geschiedenis van een voertuig.