Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Wat kan ik met een kenteken check online doen?

kenteken check onlineWil je meer informatie over een voertuig? Dan kun je deze informatie verzamelen met de kenteken check online. De kenteken check online is een uitgebreide online controle van een voertuig, waarbij je het kenteken van de auto gebruikt om specifieke informatie met betrekking tot de auto te achterhalen. Ben je benieuwd wat je precies kan achterhalen met een online nummerplaat check? Lees dan in dit artikel welke mogelijkheden een kenteken opvragen jou biedt. Na afloop van dit artikel weet je precies wat een kentekencheck is.

 

Mogelijkheid 1: kenteken check online voor schadehistorie auto opvragen

De schadehistorie van een auto geeft je een duidelijk beeld van de eventuele geleden schade van een auto. Wil je een tweedehands auto kopen en geeft de verkoper aan dat dit betreffende voertuig nooit betrokken is geweest bij een ongeluk? Dan kun je deze informatie controleren door middel van een kentekencheck via kentekencheck.info. Met de kenteken check online service kun je de autohistorie van een voertuig namelijk eenvoudig opzoeken, zodat je direct kan zien of de verkoper van de auto inderdaad de waarheid spreekt over de schadehistorie van het voertuig.

 

Mogelijkheid 2: algemene voertuiggegevens opvragen

Naast het autohistorie opzoeken, kun je online kentekencheck ook gebruiken om algemene voertuiggegevens op te vragen. Hierbij kun je denken aan het type en het model van de auto, maar ook aan het bouwjaar van de auto en de afkomst van de auto. Een kentekencheck geeft je dus niet alleen informatie over de schadehistorie van een auto, maar geeft je ook een duidelijk beeld van de auto zelf. Deze gegevens zijn belangrijk voor het berekenen van wegenbelasting en bepalen van je autoverzekering.

 

Mogelijkheid 3: aantal eigenaren achterhalen

Sommige verkopers zeggen dat een auto een tweedehands auto met één vorige eigenaar betreft, terwijl dit voertuig eigenlijk in het bezit is geweest van drie of zelfs meer verschillende eigenaren en dus veel langer en vaker gebruikt is dan gedacht. Om te controleren of de verkoper de waarheid spreekt, kun je naast het controleren van de schadehistorie van een auto en de algemene voertuiggegevens van een auto ook direct het aantal eigenaren achterhalen.

autoverleden controleren grappige cartoon

 

Mogelijkheid 4: tellerstand controleren met kenteken check online

Tot slot kun je de kenteken check online gebruiken om de tellerstand van een auto te controleren. De tellerstand van een auto kan natuurlijk ook gecontroleerd worden in het voertuig zelf, maar omdat tellerstanden soms teruggedraaid worden is deze tellerstand in de auto niet altijd betrouwbaar. Wil je precies weten wat je koopt en voorkomen dat je te veel betaalt voor jouw nieuwe voertuig? Kies dan voor tellerstand controleren door middel van een kentekencheck en je voorkomt dat je opgelicht wordt door een auto te kopen met een teruggedraaide tellerstand. Meer weten over de voordelen van km stand controleren? Klik dan hier en lees over de voordelen van de tellerstand check.

 

Mogelijkheid 5: Autowaarde bepalen met kentekencheck

Wanneer je van plan bent een auto te kopen en je hebt het voertuig nagetrokken met de online kenteken check via het rdw, kentekencheck.info of via het kentekenrapport op onze site, dan weet je of de auto goed is of niet. Mocht er met de auto gefraudeerd zijn dan komt dat waarschijnlijk naar voren met de kenteken opvraag. Klopt alles, dan kun je de auto gaan bezichtigen en proefrijden. Als alles bevalt kun je overgaan tot onderhandeling en/of aankoop. Belangrijk is dan dat je niet teveel betaalt. Dit kun je controleren met de online autowaarde check. Deze autowaarde check geeft je inzicht in de gedetailleerde autowaarde. Je weet dan precies wat een schappelijke prijs is voor het voertuig en kun het aan de hand van het RDW waarderapport aantonen. Handig bij onderhandelen en tevens te gebruiken om de inruilwaarde van je eigen auto te bepalen.