Second slide
Van plan een tweedehands auto te kopen? Doe de autohistorie kenteken check en weet alles over het autoverleden van de auto. Wij geven u volledig inzicht in alle autohistorische gegevens. Bekijk alle RDW voertuiggegevens. Doe de NAP check en kom erachter of de kilometerstand klopt. Controleer het autoverleden op schadehistorie en voorkom dat u slachtoffer wordt van schadeauto fraude.

Hoe werkt de online NAP kilometerstand check?

De NAP kilometerstand check is een gebruiksvriendelijke online tool die u kunt gebruiken voor kilometerstand controleren. Het controleren van de kilometerstand van een auto is voornamelijk interessant als u een tweedehands auto gaat kopen, want bij het verkopen van tweedehands auto’s wordt helaas nog regelmatig gefraudeerd door de tellerstand van een auto terug te draaien. Vraagt u zich af hoe werkt de NAP kilometerstand check? Lees het antwoord op deze vraag dan in dit artikel. Door het stappenplan in dit artikel te raadplegen bij het uitvoeren van een kenteken check, heeft u binnen enkele minuten de informatie van de NAP verzameld die u nodig heeft om een goede aankoop te doen.

 

Verzamel de juiste voertuiggegevens

Om een tellerstand controle uit te kunnen voeren bij de Nationale Autopas, heeft u bepaalde voertuiggegevens nodig. Vraagt u zich af welke gegevens u nodig heeft voor km stand check bij NAP? Lees dan meer over de gegevens die u nodig heeft voor het uitvoeren van een tellerstand controle bij de Nationale Auto Pas.

Het eerste gegeven dat u nodig heeft voor NAP kilometerstand controleren in online NAP database, betreft het kenteken van het te controleren voertuig. De reden dat u het kenteken van het voertuig nodig is, heeft te maken met het feit dat dit kenteken gebruikt wordt om de juiste informatie te zoeken in de RDW database voor tellerstanden. Andere informatie die u nodig heeft voor online auto tellerstand checken, is de huidige tellerstand van de auto. Bij het uitvoeren van de tellerstand controle wordt de huidige tellerstand namelijk vergeleken met de tellerstanden in de database van de RDW om te controleren of de huidige tellerstand logisch is, dus u heeft deze tellerstand wel degelijk nodig.

 

Vul het kenteken in en bekijk de gegeven informatie

Op de homepage van onze website vindt u een kader met een leeg nummerbord. In dit nummerbord vult u hetkenteken van de te controleren auto in, om vervolgens op ‘enter’ te drukken. Heeft u dit gedaan, dan komt u op een nieuwe pagina terecht. Hier vindt u allerlei informatie over het voertuig dat u controleert. Klik op het woordje ‘opvragen’ naast ‘kilometerstand’ en u gaat naar een nieuwe pagina.

NAP check

 

Vraag de juiste informatie op

Op de pagina die zich nu opent, kunt u aanvinken welke informatie u wilt aanvragen. Zo kunt u bijvoorbeeld de historie auto opvragen door dit vakje aan te vinken, maar kunt u ook auto schadeverleden natrekken en het aantal eigenaren van een voertuig achterhalen. Vink de informatie aan die u wilt opvragen en klik op ‘volgende’. U dient nu een betaling te voldoen, om vervolgens de gewenste informatie direct te ontvangen. U krijgt een keurig autoverleden adviesrapport. Ons advies is wel om alle diensten af te nemen, alleen bij een volledige kenteken check kan autoverleden u een compleet aankoopadvies geven. Het autoverleden adviesrapport bevat overigens een paar leuke extra’s die u goed van dienst kunnen komen. Wat deze extra’s zijn, daar komt u achter bij het doen van de autoverleden check.

 

Waarom kilometerstand controleren?

Toch zijn er nog altijd mensen die het niet nodig vinden om de tellerstand van een auto te controleren voor ze een voertuig aanschaffen. Ook zijn er mensen die vergeten de kilometerstand te controleren bij aanschaf van een occasion. Helaas zijn het vaak dezelfde mensen die er na enkele uren, weken of maanden achter komen dat de auto die ze hebben aangeschaft, helemaal niet aan hun verwachtingen voldoet. Wat blijkt? De tellerstand is voor de verkoop van de auto teruggedraaid om een vertekend beeld te geven van de kwaliteit van de auto en op deze manier meer geld te verdienen met de koop. Wilt u voorkomen dat u slachtoffer wordt van tellerstandfraude? Dan is het aante raden om de tellerstand van een voertuig nog voor de aankoop van de auto te controleren.